”Dar din dar se face rai”, povestea pompierului sucevean care a ”încălțat” un șofer polonez implicat într-un accident

Începem săptămâna cu o poveste care a făcut înconjurul internetului de câteva zile încoace. O poveste adevărată care a devenit exemplu, sau care cel puțin a făcut să tresară în sufletul nostru coarda sensibilă responsabilă cu omenia.

Iată firul poveștilor prezentate atât de simplu de cei care despică apele ca să ne salveze, care ne scot din flăcări, care sunt acolo în secunda care contează pentru viață – pompierii militari, îngerii noștri de pe pământ:

În data de 5 februarie a.c., pompierii militari au fost din nou prezenți acolo unde este mai multă nevoie de ei, de data aceasta un accident. ”Raportul” transmis suna așa: ”Fiecare pompier militar, când pleacă la o intervenție, are mereu la el un pachet de mâncare și o sticlă de apă, pentru că niciodată nu știe cât va dura misiunea și când se va întoarce… Pe lângă acestea, salvatorul are și schimburi, printre care cel puțin o pereche de ciorapi și chiar o pereche de bocanci în plus. Să nu trebuiască… Mai ales că există o vorbă: „Picioarele ude – moartea pompierului”…

Șoferul polonez al unui autotren, care s-a răsturnat în noaptea de 5 februarie a.c., la Păltinoasa, a rămas fără încălțări… Ghetele i-au fost prinse în bordul deformat al mașinii și a fost nevoit să le lase acolo.
Plutonierul adjutant Doru Boca (foto), șeful inimoasei gărzi de intervenție de la Gura Humorului, fără să stea pe gânduri l-a „încălțat” pe șoferul polonez cu proprii bocanci de schimb.

Partenerul său de drum, șoferul de rezervă, a fost transportat la spital cu o rană ușoară la cap, însă acesta a rămas la locul accidentului, iar bocancii dăruiți de Doru Boca s-au dovedit a fi de mare folos pentru el.

Chiar dacă e un gest normal, omenesc, felicitări pompierului, pentru că inimile mari se cunosc prin gesturile simple pe care le fac!”. Titlul, simplu, BOCANCII DE REZERVĂ.

Fapta pompierului cu o inimă cât universul a rezonat emoționant și puternic în inimile celor pentru care omenia este mai presus de orice, iar un român din altă parte a țării a arătat că proverbele noastre s-au născut din realitate, ”cu o mână dai cu două primești”.

Astfel că, ne spun cei de la ISU ”Bucovina” Suceava, ”la o zi-două după întâmplare, am primit un mesaj privat pe pagina noastră, de la domnul Ioan Irimie, din Sebeș, Alba, care a dorit să răsplătească gestul făcut de Doru. Astfel, acesta a făcut un colet nu cu una, ci cu două perechi de încălțăminte, una impermeabilă, iar a doua pentru intervenții, anunțându-ne că-l va expedia în aceeași zi…

Zis și făcut! A doua zi, l-am fotografiat pe Doru, cu bocancii care s-au întors la el, gestul său fiind răsplătit îndoit.

Îi mulțumim d-lui Ioan Irimie pentru inițiativă și sperăm ca Doru să se bucure de ei, iar dacă va mai fi cazul, suntem convinși că îi va dărui mai departe, oricărui semen aflat în necaz! Pentru că… DAR DIN DAR SE FACE RAI!”

Noi putem doar să transmite povestea mai departe pentru ca fiecare să o înțeleagă așa cum vrea.

Și mai putem face ceva, să ne înclinăm, RESPECT!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.