DAR RESTUL POLIȚIEI ROMÂNE?…

Dosarul penal făcut celebru în doar câteva zile al românului suedez beneficiar și el al unei celebrități nesperate și nemotivate se spune ”pe surse” că a fost clasat.
Conducătorul de autoturism care a crezut în gloria pe care i-o poate aduce un număr de înmatriculare în același timp înjurios (la adresa unui partid politic din România) și jignitor (prin agresarea bunul simț al românilor) nu mai are probleme.
Cultura lui de o suburbanitate jegoasă a învins paza pe care contribuabilul roman o plătește pentru ca regulile de conviețuire să-i fie respectate.
Asta pentru că, pe de o parte, neinspirat și cu probleme de profesioanalitate, Poliția Rutieră s-a băgat repede în față (ieșind precipitat din boschetul unde stă obișnuit la pândă), iar pe de altă parte, pentru că, tot neinspirat și cu probleme de profesionalitate, alte sau celelalte compartimente ale Poliției Române au stat cuminți pe tușă. La spectacol. Poate chiar aplaudând eroismul de limbaj al românului suedez. Poate că așa, întrucât sunt atestate ”pe surse” mai multe voci cu epoleți, inclusiv delicat feminine, care, în context, s-au luat la harță cu cetățenii contribuabili și au ripostat din interiorul aceleiași culturi și în același limbaj.
Asta arată ceea ce, de fapt, cam știm: printre românii de acasă, apartenența la atare cultură nu este nefrecventă, doar că, pentru a ieși în piață cu marfa lor, cei de acasă sunt în general mai reținuți, mai puțin curajoși și au nevoie fie de un grad de ignoranță însemnat, fie de sentimentul unui spate asigurat – epoletul, să zicem, sau o notorietate de un anume fel.
Românul din Suedia venea acasă cu înjurătura afișată pe botul mașinii contând pe mai mult lucruri, între care, sigur, calitatea lui de occidentalizat suedez. Era ca și cum vine direct din aula academică suedeză și are de adus nepricopsiților rămași la vatră, iată, o învățătură salvatoare.
Asta însă nu e tot! Cel în cauză își anunță public planurile de viitor proxim – dacă tot a fost făcut celebru. Va merge la Mare, își va vinde mașina (celebră și ea!). Și, apreciind că i s-a făcut dreptate, că doar i s-a făcut dreptate și nimic altceva, zice senin: ”Aștept scuze din partea autorităţilor”. Da, așteaptă scuze.
Dar, domnule, scuze de la mine, cel pe care l-ai agresat fără să aibă vreo vină și care s-a străduit să te învețe de bine, dumneata când îți ceri? Iar mie – cine și când să-mi facă dreptate? Cu sau fără intervenția restului Poliției Române, care trebuie să mă apere de obrăznicii precum achizițiile dumitale occidentale în materie de cultură și democrație! (A.B.)

Please follow and like us:

3 comentarii la „DAR RESTUL POLIȚIEI ROMÂNE?…

 • 8 august 2018 la 8:41
  Legătură permanentă

  Restul poliției române este ca orice rest – cu multe zerouri în față și în spate,cu chestii de doi bani,cu ciudați care iau bolovani și săbii în cap de la alți ciudați care îi contraatacă de prin alte tufișuri,cu sindicaliști care învață limba română la locul de muncă care este facebook,cu alții care nu au uitat procedurile deoarece nu poți uita ce nu ai știut sau nu ai invățat niciodată,cu țâfnoși care solicită protecție ,sporuri,care mai solicită altă poliție, cu alți polițiști care să-i scoată pre ei din ghearele populației,șefilor ,nevestelor,care sunt neînțeleși,în general,de către nește pulifrici odioși în timp ce ei se simt neprotejați,n-au unde să sune,pot cel mult să mai facebucească cu mai multe înțelesuri,doar-doar…
  Ei se prefac că sunt indignați,neinstituțional,desigur,de calitatea limbajului însă au patente și licențe proprii în materie,îl legitimează (în toate sensurile,nu numai cel propriu…) pe reprezentantul *uiștilor suedezi,se răzgândesc apoi – spălați-vă pe cap cu el,că noi doar am atras atenția,măi pulifricilor…
  Adevărul este că un anume kior i-a curățat atât de radical după episodul cu „..ieși afară/javră ordinară..”,încât nu si-au mai revenit niciodată. Ei nu sunt nici milițieni dar nici polițiști adevărați,par o specie pe cale de dispariție,cer mereu protecție deoarece cea pe care o au nu este atractivă,ne așteptăm din moment in moment să ceară să-i protejeze UNESCO,este un trend acuma,numa’ să întrebe dumnealor la domnii Nechifor&Popovici,care știu cum să-i transforme în codri seculari…
  In monumente,in general,înveliți în sporuri,făcuți din turtă dulce și drapați în uniforme de paradă…
  P.S. In dicționarele aflate la îndemână,agreate academic,nu am găsit termenul „pulifrici” care se învață,probabil,la academia de poliție,ca formulă de adresare a femeilor polițiste către petenții și reclamagiii majori ,celor cărora li se adresează și lozinca *uistului suedez,fost român.Sper să nu aibă conotații vulgare,deoarece poliția română nu se poate afișa cu așa ceva,nu?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *