Mopan Suceava
Actualitate

David Pleșca, cel care a provocat tragicul accident de la Frătăuții Noi, arestat pentru 30 de zile

David Irinel Pleșca, individul de 22 de ani care a determinat moartea, în accidentul de luni seară de la Frătăuții Noi, a unui bărbat de 31 de ani și a unei fetițe de 4 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor din culpă. Decizia a fost luată aseară de magistrații Judecâtoriei Rădăuți. Pleșca are dreptul să conteste hotărârea la Tribunalul Suceava. El se află deja în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, fiind reținut chiar în seara tragediei pe care el a provocat-o.

Mara, fetița de 4 ani aflată în mașină, era fiica șoferului  Mihai Petrescu, de 39 de ani, din Rădăuți și a actualei iubite a lui David Pleșca, fosta soție a celui dintâi, de care se separase. Copila fusese luată de mama la Frătâuții Noi, în locuința iubitului ei de 22 de ani. În seara zilei de luni, Mihai Petrescu a convins un prieten, pe Petru Costea, de 39 de ani,  să îl însoțească la Frătăuți, de unde intenționa să își ia fetița înapoi. În circumstanțe pe care anchetatorii le vor stabili, acesta a reușit să ia cu el pe copila de 4 ani, a urcat-o în mașina în care se afla și Petru Costea și au plecat către Rădăuți. I-a ajuns însă din urmă David Pleșca, aflat la volanul unui Mercedes ML înmatriculat în Marea Britanie, cu volanul pe dreapta, care pe o distanță de circa 8 kilometri a șicanat în trafic mașina în care se afla fetița iubitei lui și tatăl acesteia, precum și rădăuțeanul Petru Costea. Camere de supraveghere din localitate au înregistrat această urmărire și se vede clar cum Pleșca impinge cu automobilul său mașina din față în mod insistent, acest lucru făcându-l în repetate rânduri, la o viteză estimată de martori de 120 de kilometri pe oră.

În cele din urmă, Mihai Petrescu a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu mașina sa, un Audi A4, într-un cap de pod. În urma impactului, amicul său Petru Costea, aflat pe scaunul din dreapta față, a murit pe loc. Fetița a fost grav rânită. Au ajuns repede la locul accidentului ambulanțele și polițiștii. Copila a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde s-a luat decizia să fie transferată la Spitalul din Iași, cu elicopterul. Din nefericire, ieri după amiază, micuța a încetat din viață.

În ceea ce îl privește pe David Pleșca, aceasta a fost găsit de polițiști la circa un kilometru de la locul accidentului, unde oprise mașina la vederea sosirii echipajelor.

După ce s-a constatat că există suspiciuni rezonabile asupra faptului că dânsul a fost acela care a determinat tragicul eveniment rutier, Pleșca a fost reținut în cursul nopții de luni, iatr marți judecâtorii din Rădăuți au decis arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *