De astăzi se încălzesc caloriferele în municipiul Suceava. Anunț făcut de primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că, în urma discuțiilor cu firma Thermonet, s-a decis ca începând de astăzi să fie furnizată căldura în locuințele sucevenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Prețul gigacaloriei pe care o vor plăti consumatorii rămâne neschimbat, 240 de lei, Ion Lungu contrazicându-l astfel pe primarul Bucureștiului Nicușor Dan , care a afirmat că locuitorii capitalei plătesc cel mai mic preț la gigacalorie. De fapt, în București, consumatorii plătesc 350 de lei, cu peste 100 de lei mai mult decât la Suceava.

Mai mult, la Suceava se plătește și cel mai mic preț la gardul centralei Bioenergy, respectiv 511 lei pe gigacalorie. Precum se știe, diferența de preț în cel plătit de consumatori și cel facturat de Bioenergy este plătită din bugetul public.

În municipiul Suceava, gradul de racordare la sistemul centralizat de termoficare este de 40%, adică 15.440 de apartamente.

Primarul Ion Lungu continuă să încurajeze racordarea la acest sistem, mesajul său fiind adresat inclusiv celor care s-au deconectat și și-au instalat centrale termice proprii, care ar putea reveni la termoficarea centralizată.

Potrivit estimărilor Thermonet, în medie, în iarna care vine, căldura va costa 140 de lei pentru apartamente cu o cameră, 250 de lei pentru cele cu două camere,  320 de lei pentru locuințele cu trei camere și 406 lei pentru apartamentele cu patru camere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other