Actualitate

De ce nu au fost primiți în Spitalul Județean cei nouă bătrâni cu coronavirus din Rădăuți. Explicația dată de managerul Anatolii Buzdugan: aveau forme ușoare de boală și chiar ei au preferat să se întoarcă

În ședința de lucru de astăzi 04.05.2020, de la  Palatul  Administrativ, la care au participat conducerile prefecturii și Consiliului Județean, reprezentanți ai structurilor deconcentrate cu atribuții în gestionarea crizei coronavirus precum și  conducerea Spitalului Județean s-a pus în discuție incidentul care s-a petrecut ieri, când 9 bătrâni  infectați cu coronavirus de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Rădăuți aduși cu ambulanțele la Suceava, nu au fost primiți în Spitalul Județean, trebuind să se întoarcă la Rădăuți.

Prefectul județului Suceava, Alexandu Moldovan a menționat că, la ședința care va avea loc marți 05.05.2020 vor fi invitați și reprezentanți ai Spitalului Municipal Rădăuți, ai autorităților publice locale și ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din Rădăuți în vederea clarificării aspectelor ce țin de procedura de transfer a pacienților infectați cu COVID 19 la Spitalul Județean.

Directorul executiv interimar al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan a spus că cei nouă pacienți vor fi internați în cursul zilei de azi la Spitalul Municipal Rădăuți.

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Anatolii Buzdugan a arătat că  cei nouă pacienți aveau forme foarte usoare de boală și erau asimptomatici, iar la întrebarea dacă doresc să rămână internați la Suceava sau doresc să se întoarcă în centru pentru a fi internați luni, 04.05.2020, la Spitalul Municipal Rădăuți, aceștia au optat pentru a doua variantă motivând că vor fi mai aproape de domiciliul lor.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a solicitat o mai bună coordonare între instituțiile implicate pentru a putea fi evitate, pe viitor, astfel de situații.

Inspectorul șef al ISU Suceava, colonel Costică Ghiață a precizat că, începând de azi, a dat ordin ca în orice situație în care este solicitat transportul de persoane pozitive COVID 19 acesta să se facă numai după informarea sa prealabilă. 

Please follow and like us:

One thought on “De ce nu au fost primiți în Spitalul Județean cei nouă bătrâni cu coronavirus din Rădăuți. Explicația dată de managerul Anatolii Buzdugan: aveau forme ușoare de boală și chiar ei au preferat să se întoarcă

  • daca sunt asimptomatici s-au nu,bagai in carantina,nu mai plimbati bolnavii aiurea,asa aveti protocoale,dati-le drumul sa mai imbolnaveasca cativa si apoi faceti tot voi scandal

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *