De ce tonerul este superior unui cartuș inkjet atunci când dorești să imprimi documente?

În majoritatea cazurilor, atât în propria casă, cât și la job, oamenii utilizează imprimarea alb – negru de cele mai multe ori, iar opțiunea de a imprima color este un avantaj folosit mult mai rar cea alb-negru. Iar când se imprimă color, este destul de enervant când apare mesajul că nivelul cartușelor sunt scăzute sau complet epuizate.

Cum se întâmplă ca ceva pe care îl folosești cel mai puțin să necesite înlocuiri mai dese? Și știind sigur că nimeni în afară de tine nu folosește imprimanta ta, cum se poate termina? Și, care este diferența dintre consumabilele toner și inkjet? 

Toner sau inkjet: ce imprimantă merită să deții?

Deoarece costul inițial al imprimantelor cu cerneală este destul de mic, mulți oameni optează pentru dispozitive pe care să le aibă la îndemână în cazul în care apare nevoia de a imprima color. Și, un astfel de model ar putea părea mai accesibil pentru ceva ce folosești 1% din timp.

Dar acest lucru nu este neapărat adevărat. Cartușele cu jet de cerneală se pot usca din cauza utilizării rare și, prin urmare, te pot costa mai mult pe termen lung. Odată instalate în imprimantă, cartușele pot începe să se usuce când sunt nefolosite pentru 3-4 săptămâni.

Dacă nu ești pregătit să investești într-o imprimantă laser care utilizează tonere, iată câteva sfaturi despre cum poți profita la maximum de imprimanta cu cerneală:

  • Imprimă un document color o dată pe săptămână, chiar dacă este doar un test. Utilizarea rară a cartușelor inkjet poate duce la uscarea cernelii din interiorul acestora, cauzând un blocaj între cartuș și vârful capului de imprimare.
  • Păstrează cartușele pe care nu le folosești în recipiente sigilate, cum ar fi ambalajul lor original sau pungi închise ermetic.
  • Depozitează întotdeauna cartușele inkjet într-un loc întunecat, uscat și nu prea cald sau prea rece.
  • Depozitează cartușele pe orizontală, nu pe verticală, pentru a împiedica acumularea cernelii pe o parte.
  • Dacă apar probleme la imprimare, încearcă să rulezi un mod de curățare a capului de imprimare de fiecare dată când instalezi cartușe noi.
De ce imprimanta laser este o opțiune bună?

Desigur, imprimantele laser ar putea fi puțin mai scumpe inițial decât majoritatea imprimantelor cu jet de cerneală. Cu toate acestea, dacă vei alege un toner HP 44A , merită să știi că acestea nu se usucă niciodată, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți faci niciodată griji cu privire la deteriorarea lor.

Iată câteva alte motive pentru care tonerul este eficient:

  • Costul pe pagină pentru culoare este semnificativ mai mic pentru volume mai mari.
  • Materialele imprimate cu o imprimantă laser sunt mult mai puțin predispuse la apariția defectelor.
  • Calitatea imprimării este bună.
  • Timpul de imprimare este rapid.

Sursa de imagine:
Chaay_Tee / Shutterstock.com

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *