De două zile, în fața Muzeului de Istorie din Suceava, se protestează!

 De grevă pe la primării, prefecturi, în centrul orașului, la guvern ori tribunale, am tot auzit. Dar de grevă la muzeu, mai rar!

 Însă de când Muzeul de Istorie din Suceava este 3 în 1, se poate orice. Se poate mai greu cultură, că e mare ”înghemuială” și nu mai știe lumea ce și cum. Că poate vine cetățeanul la o lansare de carte și nimerește la o plenară de prefectură.

Dar cum lansări și evenimente culturale sunt mai rare sau spre deloc în incinta Muzeului de Istorie,  de când cu suprapopularea cu funcționari publici a clădirii, dă bine în fața ușii muzeului  și un nemulțumit, beneficiar al legii libertății de exprimare, care vrea să își spună păsul.   

Iată ce frumos: Cu pancarta de gât, în față la muzeu! Tot istoria neamului e! Are omul durere pe o primărie  din județ, care fura cică! Omul a fost și ieri, a venit și azi. Mâine nu se știe dacă mai vine, fiindcă  i-a spus cineva că oricum nu are cine-l asculta. Mai bine să viziteze Muzeul de Istorie, dar să nu greșească ușile. Acolo unde nu-i va cere nimeni nimic, va descoperi că intră în sălile cu exponate ale Muzeului. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.