„De la lut la strachină, oală, ulcior…”, tema din acest an a proiectului educațional ”Vis de copil în casa bunicilor”, organizat de Muzeul Bucovinei. Vernisaj și premiere, pe 7 iunie 2019, la Hanul Domnesc

Muzeul Bucovinei organizează la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, în data de 7 iunie 2019, ora 12, vernisajul expoziţiei – concurs de desene VIS DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR,  manifestare aflată la cea de a XXIII – a ediţie.

Proiectul de educație muzeală, organizat cu elevii şi pentru elevi, în colaborare cu şcolile din  Suceava, are ca temă în acest an: „De la lut la strachină, oală, ulcior…” și își propune valorificarea patrimoniului cultural bucovinean prin manifestări culturale de informare și educare artistică a școlarilor.

Astfel, anual, profesorii de specialitate şi învăţătorii sunt implicaţi în abordarea acestor teme la orele de curs participând la desfăşurarea de lecţii muzeale pe tema concursului, elevii reuşind să surprindă plăcut juriul cu desene deosebite.

La concurs participă elevi de la şcoli din municipiul Suceava,  pe categorii de vârstă: 7-11 ani, respectiv  12-15 ani, cu desene pe tema menţionată, premiile acordându-se pentru cele mai frumoase lucrări.

Specialiștii etnografi ai muzeului propun anual elevilor teme diferite care să le formeze cunoştinţele despre ceea ce reprezintă arta populară,  meşteşugurile şi obiceiurile tradiţionale, teme care să le stimuleze imaginaţia şi să-i determine să aprecieze valorile tradiţionale.

Comisia de jurizare care va decide acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii este formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului.

Premiile, acordate pe categorii de vârste, vor fi oferite de Muzeul Bucovinei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *