De teama Coronavirus, Curtea de Apel Suceava va face muncă de la domiciliu, începând de astăzi, până pe 31 martie, anunță președintele Curții, judecătorul Cristinel Grosu

Curtea de Apel Suceava a transmis astăzi, 16 martie a.c.,  un comunicat de presă prin care se anunță că activitățile personalului auxiliar de specialitate și conex va desfăşura activităţi specifice posturilor ocupate şi de la domiciliu, în măsura în care natura activităţii permite.

Prezentăm mai jos decizia conducerii Curții de Apel precum și cadrul legal în care s-a luat această decizie, se presupune, pentru protecția lucrătorilor din Palatul Justiției precum și a justițiabililor.

 

Iată  comunicatul de presă transmis de Curtea de Apel Suceava:

 

Având în vedere Hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, recomandarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale din 10.03.2020 privind flexibilizarea raporturilor de muncă, precum şi Hotărârile Secţiei pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 191/10.03.2020 şi nr 192/12.03.2020 prin care se recomandă măsuri vizând restrângerea activităţii de judecată în vederea prevenirii răspândirii infectării cu  Coronavirus SARS – CoV 2, la nivelul Curţii de Apel Suceava au fost dispuse următoarele măsuri suplimentare:

          

În perioada 16 – 31 martie 2020, cu posibilitatea reevaluării, personalul auxiliar de specialitate şi conex, din aparatul propriu al Curţii de Apel Suceava, ca instanţă distinctă, va desfăşura activităţi specifice posturilor ocupate şi de la domiciliu , în măsura în care natura activităţii permite.

În fiecare zi lucrătoare angajaţii care vor lucra şi de la domiciliu, vor fi prezenţi la sediul instanţei, alternativ,  câte 4 ore, în intervalul orar 8 – 12 sau 12 – 16. De asemenea, se vor prezenta la serviciu, la solicitarea telefonică motivată a conducerii instanţei, pentru activităţi care sunt urgente şi care nu pot fi îndeplinite de la domiciliu.

Pentru funcţiile  menţionate în Planul specific de continuitate la nivelul aparatului propriu al curţii de apel, titularii ori înlocuitorii acestora vor asigura continuitatea postului la locul de muncă, în timpul programului de lucru de 8 ore zilnic ori peste program, atunci când situaţia o impune.

 

În perioada 17.03- 24.04. 2020, se suspendă activitatea directă cu publicul la nivelul arhivei şi registraturii Curţii de Apel Suceava.

În perioada vizată, personalul cu atribuţii în acest sens, primeşte şi rezolvă solicitările formulate de justiţiabili şi de reprezentanţii lor prin poştă electronică, fax sau telefonic, precum şi, pentru persoanele pentru care aceste mijloace nu sunt disponibile, prin poştă, în formă scrisă.

 

 

Comunicarea către justiţiabili sau reprezentanţii lor a oricăror fotocopii, certificate, etc, se va face în modalităţile arătate mai sus.

Consultarea dosarelor aflate pe rolul curţii de apel se va realiza prin intermediul aplicaţiei electronice ,, Info dosar”, pe baza parolei comunicată părţilor.

În situaţii excepţionale, pe baza unei cereri adresată în scris de către persoana interesată, preşedintele completului de judecată, un judecător din complet ori , în lipsă, preşedintele secţiei, poate permite prezenţa părţii sau a reprezentantului ei la sediul arhivei/ registraturii curţii de apel, pentru cauze care se judecă în perioada măsurilor speciale de protecţie împotriva răspândirii îmbolnăvirilor cu virusul Sars- Cov2, dacă se apreciază că aceasta este singura modalitate în care poate fi respectat dreptul la apărare.

 

 

Comunicatul de presă este semnat de judecătorul  Cristinel Grosu, președintele Curții de Apel Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other