De unde să alegi o uşă glisantă în Suceava

Persoanelor care sunt îngrijorate de lipsa spațiului din interiorul casei le pot veni în ajutor ușile glisante de interior disponibile în Suceava la Uși Dor. Dacă spaţiul nu permite deschiderea unei uşi cu balamale, se poate apela cu succes la acest model de uşă pentru interior. Deschiderea glisantă poate fi la vedere, pe perete sau în interiorul peretelui.

Principalele avantaje ale ușilor glisante includ în mod clar:

  • economisirea spațiului;
  • acces fără prag;
  • deschidere lină.

Când vine vorba de uşi interior Suceava este un oraș în care se poate găsi calitate. Ușile nu sunt doar practice, ci constituie un accesoriu calitativ, care poate fi integrat cu ușurință într-un design modern. Ușile glisante își vor găsi locul în băi, vestiare, holuri sau dormitoare, însă alegerea trebuie să fie întotdeauna făcută în funcție de estetica aspectului spațiului în care vor fi montate.

Alege sistemul potrivit spațiului tău

Ușile glisante pot fi prevăzute cu diverse sisteme de montaj, precum:

  • ușă glisantă pe perete – varianta obișnuită a ușilor glisante este aceea cu sistem de prindere în perete. Instalarea nu necesită modificări structurale speciale. Se ataşează șinele deasupra cadrului ușii, se introduce ușa în ele și se acoperă şina cu un capac. Criteriul care trebuie respectat în timpul instalării: peretele trebuie să rămână liber pentru a permite deschiderea ușii. Prin urmare, nu ar trebui să conțină niciun element, precum un raft sau o masă și nici măcar un întrerupător sau o priză care este adesea utilizată.
  • ușă glisantă cu sistem de glisare Compact – sistemul este compus dintr-o casetă care se montează integral în corpul peretelui, un ghidaj cu rotiţe de culisare și tocul tunel din MDF. Un astfel de model este conceput pentru a fi montat pe un perete de gips-carton cu grosimea de 125 mm. Acest tip de uşă se adaptează perfect deschiderilor mari. Permite o economie reală de spațiu, lăsând pereții liberi, dând în același timp impresia că interiorul este mai spațios. Însă, grosimea, precum și spațiul din perete, trebuie să fie suficiente pentru a găzdui sistemul. În plus, instalarea acestui sistem necesită un buget mai mare decât instalarea unui sistem de perete.

Indiferent de sistemul de glisare ales, ușile glisante pot fi făcute din mai multe tipuri de materiale: material laminat, lemn masiv sau sticlă. Materialul laminat este foarte des folosit pentru producția de mobilă, iar ușile glisante laminate sunt ușor de întreținut. Ușile din lemn masiv se caracterizează prin rezistență ridicată și durabilitate. În general, mobilierul din lemn masiv este unic prin aspectul și mirosul său. Ușile glisante din sticlă își găsesc locul mai ales în băi sau debarale. Acestea permit luminii să pătrundă în spațiile întunecate.

Sistem de închidere silențios

Principalul avantaj al acestor uși glisante este sistemul de închidere care nu produce zgomot. Închiderea silențioasă este un mecanism de închidere automată, care încetinește mișcarea ușii în ultima fază de închidere și previne un impact puternic. Culisarea lină și netedă este garantată de amortizorul încorporat, care este montat pe piesa de mobilier. În plus, instalarea este foarte ușoară, iar sistemul în sine crește siguranța operațională a ușii. Principalul motiv pentru care ar trebui alese astfel de uși îl reprezintă lipsa absolută a zgomotului și închiderea lină. Aceste caracteristici vor fi, cu siguranţă, apreciate, mai ales de proprietarii apartamentelor mici.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *