De ”Vinerea verde”, ministrul Bogdan Gheorghiu dă exemplu de bune practici: a renunțat la mașina și a mers cu metroul, apoi pe jos până la sediul Ministerului, îndemnând cât mai mulți colegi să meargă pe jos

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu s-a alăturat programului național „Vinerea Verde”, lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Într-un comunicat postat pe pagina de facebook a ministerului se arată că, Bogdan Gheorghiu a renunțat la mașina și a mers cu metroul, apoi pe jos până la sediul Ministerului.

„Salut inițiativa colegului meu, dl ministru al Mediului Tánczos Barna, și îmi doresc să conving cât mai mulți colegi să meargă pe jos cât de mult pot, astfel încât să devină un obicei sănătos pentru noi toți. În perioada pandemiei, care ne-a transformat pe toți în persoane mai sedentare, această simplă soluție nu poate decât să ne facă mult bine. Acum le recomand tuturor să renunțe la stresul traficului alegând să fie activi, dar și atenți cu mediul.”, a declarat Ministrul Gheorghiu.

”Vinerea Verde” este un program național prin care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor încurajează ca, în fiecare zi de vineri a săptămânii, populația să opteze pentru mijloace de transport alternative, iar autoritățile locale să facă trecerea spre o logistică urbană cu emisii scăzute sau cât mai aproape de zero.

Sub sloganul „STOP! Azi mașina stă pe loc!”, programul lansat astăzi, 12 martie 2021, își propune ca minimum unul din patru angajați ai instituțiilor statului, din toată țara, să adere la această inițiativă verde.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.