Dentiștii redevin stomatologi, medicii redevin doctori, conform noii legi privind reforma în domeniul sănătății

Sintagma „medic dentist” va fi înlocuită de sintagma „medic stomatolog”, iar titlul de medic dentist este înlocuit de cel de doctor medic stomatolog (în care doctor nu este titlu științific)

Deputatul PSD  de Suceava, doctorul Maricela Cobuz, a transmis un comunicat de presă lămuritor  care va fi de folos celor care au absolvit ori sunt studenți la facultățile de medicină dentară, acum redenumite de  ”stomatologie”.

Maricela Cobuz a anunțat că medicii dentiști redevin medici stomatologi, începând cu 21 ianuarie 2019, în baza Legii nr. 35/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Legea prevede ca sintagma „medic dentist” să fie înlocuită de sintagma „medic stomatolog”.

Totodată, titlul de medic dentist este înlocuit de cel de doctor medic stomatolog (în care doctor nu este titlu științific), similar titlului de doctor medic obținut de absolvenții facultăților de medicină.

Prin noul act, Colegiul Medicilor Dentiști din România devine Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR în loc de CMDR).

Odată cu Legea 35/2019, se modifică nu doar numele Colegiului, ci și felul în care se va compune Adunarea generală națională. Astfel, norma de reprezentare crește la 1/200 membri înscriși în fiecare colegiu teritorial la data organizării alegerilor, cel puțin un reprezentant pentru un colegiu teritorial.

Noul act normativ prevede ca studenții facultăților de medicină dentară/stomatologie, în cursul pregătirii profesionale vor desfășura activități practice și clinice adecvate, pe pacient, sub supraveghere competentă, îndeplinind astfel baremele practice și clinice specifice disciplinelor de profil.

În felul acesta, activitatea clinică a studenților (pe pacienți) intră în deplină legalitate.

Deputatul  PSD Maricela Cobuz a transmis acest comunicat, iar toți medicii dentiști se vor bucura că redevin doctori, fără titlu științific, desigur.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *