Departamentul pentru Situații de urgență din MAI informează despre ploi în județele Moldovei, azi după amiază, până spre miezul nopții

Departamentul pentru Situații de urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin intermediul site-ul propriu, a transmis acum două ore un avertisment privind fenomenele meteorologice care se vor petrece începând cu ora 13.00 și până la ora 23.00, ora României.

Potrivit comunicatului transmis, ” în intervalul menționat vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…45 l/mp.

Vă sfătuim să vă luați măsurile de autoprotecție și să urmăriți ghidurile realizate pentru astfel de fenomene extreme direct de pe Platforma Fii Pregătit”.

Menționăm că Administrația Națională de Meteorogie nu a emis încă nici un avertisment de tip cod galben sau de altă culoare pentru zonele vizate în anunțul făcut de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *