Depozite de baloți din fân distruse de flăcări, de la țigări aprinse aruncate aiurea, la Vadu Moldovei și Salcea

Două incendii având cauze și efecte identice s-au produs în cursul zilei de vineri, 5 iulie a.c., la Vadu Moldovei și Salcea. În ambele cazuri, focul a pornit de la țigări aprinse aruncate la întâmplare iar pagubele s-au înregistrat, în amândouă locațiile, la depozitele de fân ale unior gospodării.

Vineri pe la ora 11.52, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, au fost sesizați prin 112 despre faptul că în satul Mesteceni,  comuna Vadu Moldovei, a izbucnit un incendiu la o fânărie, aproape de o casă.

La fața locului s-a constatat că ardeau cu flacără deschisă baloții de fân depozitați într-un saivan. Au intervenit pentru lichidarea incendiului două echipaje din cadru detașamentului de pompieri militari Fălticeni din cadrul ISU Suceava și un echipaj de pompieri voluntari din cadrul Primăriei comunei Vadu Moldovei.

Din primele cercetări a reieșit faptul că numitul un bărbat din localitate a depozitat în urmă cu scurt timp circa 180 baloți fân, într-o anexă situată pe un teren situat în apropierea locuinței nepoatei sale  la circa 20 m față de imobilul de locuit.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 13.30, cauza probabilă a  incendiului fiind fumatul în locuri nepermise. În urma incendiului au rezultat pagube materiale în valoare de aproximativ 1.500 lei, respectiv cei aproximativ 180 baloți fân și elementele din care a fost construit saivanul. 

Nu au fost victime omenești și nici suspiciuni cu privire la cauza incendiului. Proprietarul păgubit nu deține asigurare.

În seara aceleiași zile, pe la 23.42, polițiștii din orașul Salcea, au fost sesizați prin 112 de către o femeie din localitate, despre faptul că în grădina locuinței sale are loc un incendiu.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatându-se că cele sesizate se confirmă, în grădina susnumitei, având loc un incendiu, arzând mai mulți baloți de fân.

La fața locului au intervenit echipajul de pompieri civili din cadrul Primăriei Orașului Salcea cu o autospecială și un echipaj de pompieri militari ai ISU Bucovina, detașamentul Suceava, cu o autospecială, incendiul fiind lichidat.

Din verificările efectuate la fața locului de către specialiștii din cadrul ISU Suceava, s-a stabilit că incendiul s-a datorat unei țigări aruncate la întâmplare.

În urma incendiului au ars circa 2 tone de fân, prejudiciul fiind estimat la suma de 1000 lei.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *