Depozitul de deșeuri al Sucevei de la Ipotești va deveni spațiu verde, cu bani europeni. Mulțumiri din partea primarului Ion Lungu firmei DIASIL, care a donat terenul municipalității

Primarul Ion Lungu a anunțat că la începutul acestei săptămâni a fost depus proiectul pentru care se solicită finanțare europeană pentru închiderea ”in situ”, la locul unde se află, a depozitului provizoriu de colectare a deșeurilor folosit în intervalul 2013 – 2019, situat pe teritoriul administrativ al comunei Ipotești, aflat în proprietatea firmei DIASIL.

Ion Lungu a mulțumit firmei DIASIL, operatorul de salubritate din municipiul reședință de județ pentru că a donat municipalității suprafața de aproximativ 3 hectare pe care este amplasat acest depozit de deșeuri, astfel încât obținerea banilor necesari pentru închiderea acestuia să poată fi accesată. Este vorba despre o sumă totală de 8,64 milioane de lei (1,74 milioane de euro) în care Primăria Suceava urmează să contribuie cu 152.700 de lei.

Ion Lungu a explicat că altcumva, transportul deșeurilor la Depozitul de la Vorniceni – Moara ar fi costat milioane de euro, ar fi produs deranj imens prin oraș, ar fi fost practic aproape imposibil de realizat.

Închiderea ”in situ” al depozitului de la Ipotești implică transformarea în final a terenului pe care acum se află depozitul de gunoi, în spațiu verde, proiecte de acest fel mai fiind finalizate în județ și chiar în municipiul Suceava, fosta groapă de gunoi de la Călău fiind cel mai bun exemplu în acest sens.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.