Depozitul de gunoi al Primăriei Suceava de la Ipotești se va închide ”in situ”. Banii pentru operațiune vor veni din Norvegia, anunță viceprimarul Lucian Harșovschi

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat că astăzi a semnat un contract de peste 8,64 milioane de lei pentru închidere ”in situ” a depozitului de deșeuri de la Ipotești, folosit de municipiul Suceava. Investiția va fi realizată cu fonduri norvegiene:

”Fonduri norvegiene pentru închiderea “in situ” a gropii de gunoi a municipalității. Tot astăzi, am semnat contractul în valoare de 8.640.758,92 lei, prin care vom implementa proiectul “Închiderea depozitului temporar de deșeuri municipal Ipotești, județul Suceava”.

Proiectul inovativ prin soluție (introducerea în corpul depozitului de aer comprimat pentru scăderea încărcărilor levigatului și reducerea substanțială a emisiilor de gaze) face parte din programul “Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme (RO-Mediu), apelul 2 – “Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare”. Contractul a fost semnat la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în prezența domnului ministru Tanczos Barna. Prin semnarea acestui contract, nu va mai trebui sa transportăm deșeurile (cele din depozitul de la Ipotești, n.r.)  la groapa ecologică de la Moara și, în plus, nu cheltuim niciun leu al municipalității, finanțarea fiind de 100%. ” este mesajul transmis de viceprimarul Lucian Harșovschi.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *