Mopan Suceava
Politica

Deputantul PNL Ioan Balan cere ministrului de interne situația accidentelor rutiere din județul Suceava și cauzele acestora

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, s-a adresat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu o  solicitare de informații privind numărul de accidente rutiere înregistrate în județul Suceava și principalele cauze:

 

Grație intervențiilor legislative pe care dumneavoastră le-ați realizat, prin modificările și completările aduse Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, numărul accidentelor rutiere și numărul victimelor rezultate din accidente s-a redus în mod semnificativ la nivel național. În ciuda acestui aspect pozitiv, numărul de accidente rutiere înregistrate pe drumurile publice din județul Suceava continuă să fie, în continuare, deosebit de mare. În ciuda ameliorării infrastructurii de transport rutier și în pofida implicării ofițerilor Poliției române în combaterea consumului de alcool la volan și a vitezei excesive, precum și pentru creșterea conformării voluntare la normele de circulație, aproape zilnic se înregistrează accidente rutiere pe drumurile din județ.

Mulțumindu-vă pentru sprjiniul pe care l-ați acordat structurilor teritoriale de poliție, confruntate cu un mare deficit de ofițeri, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Câte accidente rutiere s-au înregistrat pe raza județului Suceava în perioada 1 ianuarie 2022 – 1 iunie 2023? Câte victime au rezultat din accidentele rutiere produse în această perioadă? Dar decese?
  • Potrivit constatărilor Poliției române, care sunt primele 5 cauze care au stat la baza producerii accidentelor rutiere din județul Suceava Suceava în perioada 1 ianuarie 2022 – 1 iunie 2023?
  • Ce măsuri de prevenție a producerii accidentelor rutiere aveți în vedere să implementați în perioada următoare, chiar dacă structurile Poliției române se confruntă cu un mare deficit de personal?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Ioan BALAN, deputat PNL

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *