Mopan Suceava
Politica

Deputat PSD Alexandru Rădulescu: Am votat o lege care oprește procedura de listare la bursă a unor companii ale Statului Român, intenționată de guvernul PNL

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat că astăzi a fost votată în Camera Deputaților o lege care oprește  procedura de listare la bursă a unor companii ale Statului Român, Hidroelectrica, CEC Bank, Portul Constanța, Tarom, Aeroportul Henri Coandă,  intenționată de guvernul PNL.

Prezentăm în cele ce urmează comunicatul de presă transmis de către deputatul social – democrat:

Astăzi, în Camera Deputaților, s-a votat o lege extrem de importantă prin care se stopează încercarea guvernării PNL de a înstrăina avuția națională. Prin această lege, inițiată de PSD, se interzice pe o perioadă de doi ani Statutului Român, (celor care gestionează resursele naționale), să-și înstrăineze participațiile pe care le deține la companii. Se interzice și listarea pe bursă a acestor companii.

Deloc surprinzător, deputații PNL au votat împotriva acestei legi. Mai mult, au anunțat că vor ataca acestă lege la Curtea Constituțională.

Dacă va fi promulgată de președintele Iohannis, acesta lege va opri practic procedura de listare la bursă, intenționată de guvernul PNL, a unor companii ale Statului Român, Hidroelectrica, CEC Bank, Portul Constanța, Tarom, Aeroportul Henri Coandă, dorite să fie achiziționate ieftin de către mari companii străine.

Este evident că cine vinde în perioadă de criză, cum este cea actuală provocată de epidemia de Coronavirus, vinde în pierdere. Aceasta era și intenția reală a deputaților liberali și a guvernului Orban ce susțin de fapt interese străine românilor. Aceeași intenție a fost vizibilă și în demersurile guvernului tehnocrat, condus de Dacian Cioloș în 2016. Din fericire pentru români, actualul lider al coaliției  USR-PLUS nu a avut timp să-și materializeze această intenție.

Deputat, Alexandru Rădulescu

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *