Deputat PSD Eugen Bejenariu, declarație politică: ”Incompetența distruge bunăstarea”

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejenariu, a transmis o declarație politică pe care o publicăm în cele ce urmează:

 

Politicienii de dreapta au fost dintotdeauna mai buni la capitolul comunicare, așa cum reprezentanții social-democrației au fost de fiecare dată mai eficienți în actul guvernării. Politicienii PNL, cu precădere cei care au sorginte PDL-istă știu și exploatează faptul că e mai ușor să te remarci prin critica zgomotoasă, decât să fii constructiv în liniște, știu și exploatează faptul că emoțiile oamenilor sunt mai ușor de animat când e vorba de ură, că agresivitatea a biruit mai mereu în lupta cu moderația. Acestea sunt motivele care fac, încă, posibilă susținerea publică pentru dreapta românească, în timp ce doar guvernările social-democrate au creat bunăstare.

 

Politicienii PNL își ascund propriile eșecuri sub eterna retorică mincinoasă legată de “moștenirea PSD”. Competiția dintre partidele de dreapta se limitează la agresivitatea cu care, fiecare dintre ele, atacă PSD. Activitatea lor politică, platforma electorală a fiecarui partid de dreapta și pozitionarea acestora se limitează la diabolizarea PSD-ului, la denigrarea unor persoane, deși uneori chiar și mediocrii noștri sunt mai competenți decât premianții lor. Ei nu pot construi și ascund aceasta neputință prin retorica agresivă legată de ceea ce noi am desăvârșit. Ei nu pot crea prosperitate și ascund această neștiință sub critici deplasate cu privire la ceea ce noi am împlinit. Incompetența lor distruge bunăstarea pe care noi am proiectat-o și distruge binele pentru oameni, atât cât noi am apucat să-l punem în practică.

 

La fiecare început de an în guvernarea PSD, atât liberalii cât și USR-iștii lansau avertismente de panică referitoare la programul nostru de guvernare și la faptul că nu vor fi bani, că nu vom reuși să aducem bunăstarea promisă. Noi am reușit în fiecare an să generăm creștere economică, să majoram venituri, atât pentru populație cât și pentru stat în timp ce am păstrat deficitul. Toate acestea au fost pulverizate în patru luni de o guvernare liberalî – ei nu mai reușesc nimic din toate acestea, iar populația a început să simtă apropierea dezastrului.

 

În timp ce politicienii liberali au coborât ștacheta până la limita la care nu mai vorbesc despre autostrăzi, ci se laudă cu studii de fezabilitate, oamenii au început să simtă falimentul politicilor de dreapta. Pe agenda populației sunt acum îngrijorări legate de valoarea facturii la gaze, de plata ratelor la bancă, de escaladarea cursului de schimb, de năruirea veniturilor lor. În guvernările PSD oamenii au avut certitudini legate de o viață mai bună și au simțit în propriile buzunare venituri sporite. Guvernarea de dreapta a reușit în numai patru luni să distrugă ideea de progres economic și aspirațiile legate de un trai mai bun al tuturor.

 

Nominalizarea politicianului liberal, care are mai multe respingeri decât numiri, pentru poziția de prim ministru ar fi hilară, dacă nu ar fi dramatică. Daca omul care a îndatorat Romania la sume record în numai patru luni ajunge prim-ministru, românii vor învăța mersul înapoi de la bunăstare la pauperizare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *