Deputatul Ghervazen Longher: Uniunea Polonezilor din România mulțumește Ambasadei Republicii Polone și statului polon pentru sprijinul pe care îl oferă poporului român în lupta cu pandemia

Deputatul Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România, a transmis un mesaj – declarație politică adresată colegilor săi din Camera Deputaților, prim care mulțumește Ambasadei Republicii Polone și statului polon pentru sprijinul pe care îl oferă poporului român în lupta cu pandemia covid.

Prezentăm în cele ce urmează  conținutul acestei declarații, importantă și pentru cetățenii din România, nu numai pentru aleșii din Parlamentul țării:

 

Stimați colegi,

Situația pandemiei în România este alarmantă. Deși în această iarnă, comparativ cu cea precedentă, vaccinurile sunt accesibile tuturor, Europa este singura regiune a lumii care raportează o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19 la nivel global, după cum a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din păcate România se află pe lista roșie a țărilor cu risc ridicat de infectare. De aceea mai multe țări ale UE, printre care și Polonia și-au oferit sprijinul în lupta cu pandemia.

Uniunea Polonezilor din România prezintă salutul său și mulțumește Ambasadei Republicii Polone și statului polon pentru sprijinul pe care îl oferă poporului român în lupta cu pandemia.

O echipă medicală de peste 40 de medici și asistenți din Polonia au venit, joi, 28 octombrie, să ofere ajutor și să se alăture doctorilor și asistenților români în lupta împotriva COVID-19.

Ajutorul statului polon vine ca răspuns al Uniunii Europene la cererea de asistență a României pentru a trata numărul mare de pacienți afectați de COVID-19, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă.

 Polonia și-a arătat sprijinul și prin oferirea a 50 de concentratoare de oxigen, 150 de piese pentru concentratoare de oxigen, 55 piese de cardiomonitoare, 50 de piese de respiratoare, 3 piese de aparate de dezinfectare și 1000 de piese de pulsoximetri care toate au fost deja livrate în România.

Doar împreună putem învinge pandemia. Orice ajutor este bine venit în speranța că totul va reveni la normal în cel mai scurt timp. Multă sănătate tuturor!

Ghervazen Longher – Uniunea Polonezilor din Romania

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *