Mopan Suceava
Politica

Deputatul Ioan Balan cere ministerelor Justiției, Finanțelor și Economiei să-ăi exprime punctul de vere privind modificare legii de funcționare a camerelor de comerț

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a solicitat ministerelor Justiției, Finanțelor și Economiei un punct de vedere asupra propunerii legislative de modificare a legii 335/2007 a camerelor de comerț din România. Solicitarea vine după ce Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii nu este de acord cu prevederile noi care ar urma să fie introduse în legea ce urmează a fi modificată.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul solicitării formulate de parlamentarul liberal sucevean, la care așteaptă un răspuns în scris de la cele trei ministere:

 

În data de 20 aprilie 2022 a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.335/2007 a camerelor de comerț din România, cu numărul B254/2022. Mai multe modificări și completări cuprinse în această inițiativă au un vădit caracter de neconstituționalitate, încălcându-se: dreptul constituțional la liberă asociere (art.40), libertatea și dreptul de a exercita o activitate economică (art.45). Mai mult decât atât, inițiativa propune și înrolarea obligatorie a firmelor în ”Catalogul firmelor”, impunerea unor taxe obligatorii, ceea ce este de natură să creeze atât confuzie, cât și deficiențe de funcționare în activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului.

La scurt timp după înregistrarea acestei inițiative, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a luat poziție publică față de modificările legislative propuse, poziție exprimată într-un comunicat de presă care reflectă și alte efectele negative identificate de această structură asociativă a IMM-urilor din România.

Având certitudinea că veți analiza cu maximă atenție propunerea legislativă amintită, vă solicit următoarele informații: 

  • Care este poziția ministerelor pe care le conduceți față de inițiativa legislativă pentru modificarea Legii nr.335/2007 a camerelor de comerț din România, înregistrată la Senatul României cu numărul B254/2022?
  • Ce punct de vedere veți formula în fundamentare punctului de vedere al Guvernului, punct de vedere solicitat de Senatul României în data de 26 aprilie 2022?

Ioan BALAN, Deputat PNL

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *