Politica

Deputatul Ioan Balan cere ministrului Muncii numărul persoanelor vulnerabile din județul Suceava care au beneficiat de mecanismele de protecție socială în 2022 și 2023

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, cerându-i să prezinte numărul de persoane vulnerabile din județul Suceava care au beneficiat de mecanismele de protecție socială în anul 2022 și primul semestru al anului 2023:

 

Creșterea accelerată a prețurilor de consum din ultimul an și jumătate, care a condus la deprecierea puterii de cumpărare a populației, a determinat Guvernul României condus de domnul Nicolae Ciucă să identifice cât mai multe resurse financiare pentru a aplica măsuri de sprijin pentru persoanele vulnerabile, cu venituri reduse, cum ar fi: vouchere sociale pentru achiziția de alimente în valoare de 250 de lei,  ajutorul de 1400 de lei pentru decontarea datoriilor la plata facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile, tichete educaționale pentru elevi etc.

Aceste măsuri financiare au permis beneficiarilor să traverseze criza prețurilor de consum mult mai ușor, în condițiile în care prețurile au continuat să crească. Având în vedere necesitatea continuării unor programe sociale, țintite către persoanele cu adevărat vulnerabile și afectate de creșterile de prețuri, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Câte persoane vârstnice din județul Suceava beneficiază în prezent de indemnizația socială pentru pensionari (”pensia minimă”)?
  • Câte persoane vârstnice din județul Suceava au un cuantum al pensiei peste nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (”pensia minimă”)?
  • Câte persoane din județul Suceava au beneficiat în anul 2022 și în primul semestru din anul 2023 de o formă de sprijin financiar din partea Guvernului României? Solicit o situație care să detalieze tipul de ajutor/tichete și numărul de beneficiari din județ.
  • Vă rog să precizați ce măsuri de sprijin pentru persoanele vulnerabile vor fi aplicate în semestrul al doilea al anului 2023 și în anul 2024?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Ioan BALAN,Deputat PNL

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *