Deputatul Ioan Balan indignat că un funcționar din Vrancea care a jignit și insultat diaspora a fost detașat disciplinar în județul Suceava: Noi, în județul Suceava, prețuim pe cei din diaspora și nu acceptăm un asemenea comportament!

Într-o postare făcută publică azi, 28 noiembrie 2019, vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat că este siderat de faptul că șeful ISC Vrancea, Cristian Prescornițoiu, care a avut un limbaj necivilizat și suburban față de diaspora a fost detașat la Suceava.

„Este de neacceptat ca județul Suceava care are foarte mulți locuitori plecați la muncă în străinătate să fie gazdă pentru un funcționar public din județul Vrancea care a înjurat diaspora”, a spus Ioan Bălan.

El a amintit că diaspora suceveană este apreciată atât de autorități cât și de locuitori care, fiecare, are o rudă sau o cunoștință plecată la muncă în străinătate și a amintit că în județul Suceava diaspora are dedicată luna august.

„Am primit numeroase mesaje de la cei din diaspora care sunt, pe bună dreptate, indignați că județul Suceava a ajuns un fel de batalion disciplinar pentru cei cu apucături de tip Bădălău”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a menționat că cere ministrului de resort să reanalizeze cercetarea declanșată conform Codului de conduită și Statutului funcționarilor publici și să revadă dacă soluția în acest caz, de detașare în județul Suceava a acestui funcționar public este cea care se impunea în acest caz.

„În județul în care diaspora este respectată nu cred că este cazul să fie detașat un funcționar care înjură diaspora, pe cei care au plecat la muncă în străinătate de „prea binele” pe care l-au adus guvernările PSD”, a spus Ioan Bălan.

Șeful ISC Vrancea, Cristian Prescornițoiu, a ieșit în evidență în vara anului 2018, atunci când a făcut referiri jignitoare la cetățenii români care muncesc în străinătate. Prescornițoiu i-a jignit pe românii din diaspora, numindu-i „hoți, curve și cerșetori” și susținând că, pentru mitingul din 10 august, aceștia ar trebui întâmpinați cu ”șocuri electrice”.

 

Please follow and like us:

2 comentarii la „Deputatul Ioan Balan indignat că un funcționar din Vrancea care a jignit și insultat diaspora a fost detașat disciplinar în județul Suceava: Noi, în județul Suceava, prețuim pe cei din diaspora și nu acceptăm un asemenea comportament!

 • 29 noiembrie 2019 la 17:05
  Permalink

  Da de ce atata suparare ca nu înțeleg de loc, domnu deputat? Pțe astai ca un fel de executare la locu de munca. La Suceava la reeducare pentru ca aici diaspora este mai respectata decat cei care raman acasa. Simplu nu? Suparare de pomana.

  Răspunde
 • 30 noiembrie 2019 la 16:21
  Permalink

  Domnul acesta foarte vehement are freză de doctor si cioc de protopop. Nu-l cunosc, este de pe la noi?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.