Politica

Deputatul Ioan Balan, întrebare pentru ministrul Culturii: Ce programe are în vedere  pentru promovarea la nivel internațional a obiectivelor culturale din zona Bucovinei

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, cerându-i să arate ce programe are în vedere  pentru promovarea la nivel internațional a obiectivelor culturale din zona Bucovinei.

Prezentăm în continuare conținutul întrebării adresate de parlamentarul liberal sucevean ministrului Culturii:   

 

Bucovina reprezintă unul dintre cei mai importanți poli de atracție turistică din România, beneficiind de o poziție unică din perspectiva turismului cultural, istoric, ecumenic, dar și din punct de vedere peisagistic. Grație acestor atribute pe care le are regiunea noastră, în ultimele decenii s-a dezvoltat sectorul turismului, ramură importantă de activitate economică pentru mulți bucovineni. Trebuie spus faptul că, în perioada pre-pandemică, numărul de turiști străini era unul semnificativ, iar mare parte dintre aceștia aflau despre frumusețea Bucovinei exclusiv din agenții turistice sau din platformele electronice dedicate călătoriilor.

Recent, ministrul sănătății a anunțat că, începând cu această primăvară, o parte semnificativă a restricțiilor împotriva răspândirii virusului Sars-Cov 2 vor fi ridicate, ceea ce creează toate premisele repornirii sectorului turistic în Bucovina. Pentru acest motiv, consider că ar fi deosebit de benefic dacă autoritățile guvernamentale române ar depune eforturi pentru promovarea atracțiilor culturale, istorice, identitare românești din Bucovina.

Având în vedere faptul că prin Programul Național de Redresare și Reziliență există axe de finanțare specifice pentru susținerea și promovarea regiunilor turistice, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații: 

  • Ca un profesionist dedicat de mulți ani promovării valorilor culturale românești, vă rog să precizați, domnule ministru, dacă aveți în vedere să demarați programe de promovare la nivel internațional a obiectivelor culturale din România, în mod special din Bucovina?
  • Dacă răspunsul dumneavoastră este unul afirmativ, vă rog să precizați care sunt modalitățile (media, internet, publicații etc) prin care intenționați să puneți în valoare la nivel internațional obiectivele unice pe care le oferă Bucovina?

Ioan BALAN, Deputat PNL

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *