Deputatul liberal suceavan Ioan Balan, atacuri dure la adresa guvernului PSD în prima conferință de presă a PNL Suceava înaintea toamnei electorale

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, vicepreședinte regional al Partidului Național Liberal a parcurs, într-o conferință de presă organizată azi la Suceava, o serie de teme politice de actualitate, lansând atacuri consistente la adresa PSD și a guvernului aflat la conducerea țării. A fost prima conferință de presă politică a liberalilor suceveni din acest final de vară, în perspectiva apropiatei campanii electorale pentru alegerile prezidențiale de la sfășitul toamnei  acestui an.  Având ca punct de plecare vizita de la jumătatea lunii august a consistentei delegații guvernamentale în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, venită în județul nostru dar  care a ocolit municipiul reședință de județ, politicianul liberal sucevean a transmis o suită de considerații care vizează pe actualii guvernanți, în principal reprezentanți ai Partidului Social Democrat, pe care le prezentăm, mai mult sau mai puțin comprimat, în rândurile care urmează:

”Habarnistul de la finanțe promitea, în lipsa grupurilor sanitare la școli, containere cu grupuri sanitare moderne, fiecare a câte 10.000 de euro”

 

Deputatul Ioan Balan a arătat că vizita de pe 15 august a premierului Viorica Dăncilă în județul nostru s-a făcut în orice fel, doar să ocolească municipiul Suceava. ”Avem nevoie de terminarea lucrărilor la ruta ocolitoare dar nu ocolitoare de către guvernanți. L-am văzut pe habarnistul de la finanțe care ne spunea și ne promitea, în lipsa grupurilor sanitare la școli, Suceava fiind județul cu cele mai multe wc-uri școlare în fundul grădinii, containere cu grupuri sanitare moderne, fiecare a câte 10.000 de euro, care să înlocuiască aceste wc-uri din curtea școlilor ceea ce nu s-a întâmplat.

A venit la Suceava și ne-a învinovățit pe noi că am fi izvorul ideii acelui proiect macabru pentru unele primării din județ, cel de utilități și mediu, fără măcar să se informeze că aceasta a plecat din mintea creață a unor lideri PSD de la acea vreme – guvernamentali, județeni chiar locali, dar cu toții de la PSD. Am văzut că au găsit și o rezolvare și aș vrea să văd că va fi pusă în practică.

Dar la această rectificare bugetară am văzut că din 2.600 mii lei, mai mult de jumătate – 1.470 mii lei, este sumă rezervată la dispoziția guvernului. Un parlamentar PSD de Suceava spunea ceva de genul că s-au dat și la primării, și la consilii județene conduse de PNL. PSD dintotdeauna când a ajuns la guvernare au împărțit România în pesediști și restul. Din când în când, au mai dat și celorlalți câte ceva ca și când nu toți am contribui  la produsul intern brut al României.

 

„În Bucovina nu avem nevoie de milă, avem nevoie de implicare de la Guvern”

Le cer celor de la guvernare și în special ministrului Transporturilor, care va veni cu siguranță în perioada următoare, când se va inaugura ruta ocolitoare a Sucevei, să înceapă prin a-și cere scuze sucevenilor pentru faptul că din 2012, 7 ani de zile, le-au trebuit să termine ce a mai rămas – 15% din șoseaua de centură. Să nu taie panglica și să își asume merite ca la pârtia de la Câmpulung Moldovenesc, unde mai trebuiau realizate 5% din lucrări și tot guvernul aproape era la Câmpulung  să se laude cu investiția făcută acolo.

Am văzut-o pe premierul României pe la mănăstiri, extrem de evlavioasă, sărutând moaște,  rugându-se umilă. Noi cei din Bucovina nu avem nevoie de milă, avem nevoie de implicare de la Guvern. Mai ales în ceea ce privește proiectele PNDL. Aici este acum vorba despre o diferență mare la costuri, cauzată de noile ordonanțe fiscale și de lipsa constructorilor la licitații. Am avut întâlniri cu mulți primari care ne-au spus că au proiecte care nu vor putea fi realizate dacă nu se ia în considerare actualizarea acestor costuri. Nimeni nu vrea să lucreze în minus.

 

”Sunt primării care au primit la această rectificare 30 de lei, 50 de lei”

 

 

Cerem transparență și criterii clare privind alocarea prin hotărâre de guvern a fondurilor rămase la dispoziția guvernului. Aceste fonduri au fost folosite discreționar sau chiar ca șantaj pentru primari din opoziție. Nu ne gândim că aceste fonduri vor fi date doar la primari PSD și poate ALDE, aceste fonduri trebuie să fie repartizate funcție de necesitățile comunităților locale.  Sunt primării care au primit la această rectificare 30 de lei, 50 de lei. Ce înseamnă asta? Mă gândeam că Teodorovici mai bine ar fi dat primăriilor localităților unde sunt școli cu wc-ul în curte acei bani – 10.000 de euro pentru containere promise și poate că s-ar fi reușit astfel, și cu fonduri proprii, realizarea unor grupuri sanitare moderne, să nu se cumpere containere așa cum sunt cele aduse pentru nu știu ce spectacol și care după o oră sau două sunt mutate  în depozit.

 

”Cât de doritori sunt cei de la PSD să se cațere pe realizările managerului Spitalului Județean”

 

Cred cu tărie că PSD este într-o situație fără de ieșire, are o incapacitate totală la nivel de miniștri și îmi mențin în continuare cererea de demisie pentru doamna ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Nu am nimic personal cu doamna ministru dar hai să fim serioși, cu toții trăim în România și vedem cât de capabilă este. Îi vedem pe cei de la PSD cât de doritori sunt aici la Suceava să se cațere pe realizările managerului Spitalului Județean și să spună ei cât de multe lucruri au făcut. Aș vrea să ne vorbească și de perioada dinaintea managerului Vasile Râmbu și de dinaintea președintelui Consiliului Județean Gheorghe Flutur când au avut posibilitatea să se afirme cu realizări pentru spitalul județean și cu siguranță nu au făcut nimic”.

  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *