Deputatul Maricela Cobuz, cerere CAS și Ministerul Sănătății: Medicii de familie să elibereze rețete electronice fără obligativitatea consultului pacienților cronici aflați în evidență, pentru protecția împotriva coronavirus

Deputatul  PSD de  Suceava, Maricela Cobuz, doctor în medicină, a transmis un comunicat prin care face publice o serie de solicitări rezonabile pentru protejarea personalului medical și a pacienților, inclusiv cei asimptomatici, în condițiile extinderii flagelului coronavirus în județul nostru, ca și în întreaga țară. Una dintre problemele delicate o constituie eliberarea rețetelor pentru pacienții cu boli cronice, pentru care trebuie identificată foarte repede o soluție.

Deputatul social democrat, doctor în medicină, Maricela Cobuz, a arătat că, urmare a extinderii pandemiei cu Covid-19 și a faptului că personalul medical este cel mai vulnerabil, aflându-se în prim plan cu toți pacienții, inclusiv cu cei asimptomatici, ar trebui luate de urgență măsuri suplimentare pentru a-i proteja.

”În calitate de deputat de Suceava și membru în Comisia pentru sănătate și familie, solicit public Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății să reglementeze urgent situația privind eliberarea rețetelor medicale la pacienții cronici.

Astfel, medicii de familie să prescrie rețetele electronice fără obligativitatea consultului pacienților cronici aflați în evidență, exceptând cazurile nou diagnosticate care necesită consult obligatoriu. În acest mod se elimină deplasările persoanelor vulnerabile din punct de vedere medical la cabinetele medicilor de familie și protejarea acestora de posibilitatea infectării cu virusul covid-19.

În această perioadă de criză, domeniul sănătății trebuie sprijinit cu toate eforturile, astfel încât persoanele cu boli cronice să poată avea acces la tratamentul adecvat”, a solicitat deputatul sucevean  Maricela Cobuz.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *