Deputatul PNL Angelica Fădor: ”Vizita președintelui Klaus Iohannis în America este un succes pentru România”. ”Președintele Iohannis este singurul actor politic cu credibilitate în lumea civilizată”

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, o serie de concluzii  cu privire la vizita președintelui României, Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii.

Concluziile prezentate conțin atât mesajul Partidului Național Liberal cât și aportul deputatul PNL sucevean Angelica Fădor. Precum se știe, PNL susține pentru alegerile prezidențiale candidatura lui Klaus iohannis, actualul președinte al României.

Preventăm în cele ce urmează, mesajul transmis de deputatul liberal sucevean Angelica Fădor:

 

Vizita președintelui Klaus Iohannis este un succes pentru România și o reconfirmare a încrederii de care se bucură șeful statului din partea administrației americane. Este un semnal de încredere pe care SUA îl transmite către Klaus Iohannis, principalul partener de dialog cu aliații noștri strategici, dar și cu Uniunea Europeană.

Este fără precedent ca un președinte al României să fie primit la Casa Albă, de omologul său, de două ori într-un singur mandat. Interacțiunea dintre cei doi președinți arată o apropiere și chiar o simpatie la nivel personal între președintele Donald Trump și președintele Klaus Iohannis. Este pentru prima dată când un președinte al SUA și un șef de stat român semnează o declarație comună, ceea ce demonstrează consolidarea Parteneriatului Strategic și faptul că relațiile dintre cele două state au avansat la un nivel fără precedent și este pentru prima oară când un președinte al României este primit nu doar de omologul său, Donald Trump, dar și de membrii cabinetului său.

Vizita de acum, dar și temele abordate, arată că România și președintele Iohannis poate fi o punte de dialog între SUA și Uniunea Europeană. Președintele Iohannis demonstrează că este un personaj cu credibilitate în reprezentarea externă a României – niciun alt președinte român nu s-a mai bucurat de un respect similar în relațiile cu principalii parteneri externi și nu a mai primit astfel de gesturi de apreciere de la Casa Albă sau Bruxelles.

De exemplu, liderii UE au dorit organizarea unui summit dedicat viitorului UE chiar la Sibiu, în mai 2019, care a fost un real succes și care i-a adus în România pe principalii lideri europeni, precum Angela Merkel, Donald Tusk sau Emmanuel Macron. De asemenea, NATO ia in calcul infiintarea unui comandament regional in Romania.

 Președintele Iohannis a demonstrat că se află într-o altă ligă comparativ cu toți politicienii români. În contrast, premierul Viorica Dăncilă și membrii guvernului său nu sunt primiți în nicio cancelarie occidentală, guvernul actual provocând prejudicii imense credibilității și imaginii externe a României. Practic, președintele Iohannis este singurul actor politic cu credibilitate în lumea civilizată (?!!, n.r.).

 Vizita președintelui Iohannis în SUA aduce beneficii concrete pentru România – prin consolidarea la un nivel nou a parteneriatului strategic, pe zona de securitate, dar și pe cea economică. De altfel, este pentru prima oară când discuțiile în cadrul acestui parteneriat vizează mai multe teme, dincolo de domeniul apărării: energie, relatii comerciale și eliminarea vizelor pentru cetățenii români. Independența energetică are legătură directă și cu securitatea țării, sensul acestor decizii fiind asigurarea unei protecții crescute pentru cetățenii români.

În ceea ce privește cooperare economică, efectele concrete ale vizitei se văd deja: companiile americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România în valoare de peste 10 miliarde de dolari, potrivit Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), care recomandă președintelui SUA să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver. Consiliul de Afaceri Americano-Român, o organizație non-profit cu sediul la Washington, reprezintă companii din topul global Fortune 500 care fac afaceri în România.

Pentru România este foarte important anunțul făcut de președintele Donald Trump privind susținerea în fața Congresului a cauzei țării noastre în ceea ce privește vizele. Este pentru prima dată când un președinte român obține un asemenea gest de sprijin de la un președinte american. Procesul este total controlat de Congres, nu de Presedinte – tot ce poate face președintele este să sprijine clar România și asta s-a obținut acum.

Chiar înainte de alegeri, SUA transmit un semnal de continuitate și de construcție pe fundamentele consolidate deja în timpul mandatului lui Iohannis. Este important că președintele Trump a afirmat că președintele Iohannis poate rezolva problema corupției în România și că “s-au făcut pași mari în această direcție”. Practic, SUA recunoaște performanța lui Iohannis în apărarea statului de drept în România, un subiect crucial din perspectiva administrației americane, văzut ca un criteriu fundamental pentru avansarea relațiilor pe dimensiunile sale economice. Iohannis a fost principalul apărător al statului de drept în fața asaltului PSD și și-a asumat rolul de garant al continuității ordinii democratice în România, iar acest rol este acum recunoscut și apreciat”.

Acest mesaj transmis la Suceava de către deputatul Angelica Fădor este acum încurajator. Tot domnia sa, recunoaște că parte din conținutul acestuia se va clarifica în perioada următoare. Fiindcă nu au trecut decât două sau trei zile de la sfârșitul întâlnirii Trump – Iohannis timp insuficient pentru ca cele convenite între liderii naționali de pe cele două părți ale Atlanticului să fie puse în practică.  

Dacă trecem cu vederea formularea nefericită ”credibilitate în lumea civilizată”, care pare a ne trimite pe toți românii  ce n-au părăsit țara spre necivilizație, prezentarea făcută de parlamentarul sucevean privind vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA, poate fi apreciată ca fiind convingătoare.

Please follow and like us:

One thought on “Deputatul PNL Angelica Fădor: ”Vizita președintelui Klaus Iohannis în America este un succes pentru România”. ”Președintele Iohannis este singurul actor politic cu credibilitate în lumea civilizată”

 • 24 august 2019 la 15:10
  Permalink

  Doamna Fădur care a lăsat cratița pentru politică (nu numai cratița,este adevărat!) face numai politică mare ,însă nu oricum,ci asistată de exponentul unei Bukowine fictive („noi,bucovinenii”,a zis acela astăzi…),omul cu bacalaureatul luat prin efracție sau escaladare,cu câțiva ani de liceu lipsă la apel,bucovinean făcut iar nu născut,plutaș din delta fluviului Bașău,esență de pedelist cu bască, conferită la apelul de seară ,in condițiile specifice anilor ’90…
  De la dumnealui aflăm că ”Utilități și mediu…” afost un proiect al dușmanilor lor,da este adevărat,insă distrugerea proiectului și robia primăriilor de după aceea a fost opera lui Flutur+PD+Liviu Luca de la PETROM SERVICE,momentan încă la răcoare,pentru alte operațiuni specifice. „Habarnistul” Orlando a greșit că nu a sesizat mai întâi DNA pentru stabilirea răspunderilor in „Utilități și mediu…”,informațiile există acolo unde există informațiile drămăluite politic în România,trebe numa’ să întrebe cineva,bătând cu ciocănelul în masă…
  Să nu-i plângem însă pe pesediști,in special pe cei locali,ei știu ce inseamnă respectul pentru grade,didactice, desigur,că și așa stai și te crucești văzându-l pe un anume utilizator de trotinetă cum răspunde ,când și când,cam pe când informația este perimată,la mârlăniile plutașului din delta fluviului Bașău,bucovineanul din lemn de de tizâc,mareșalul cu vipușcă ascunsă din regiunea Horea&Kloshka&Krishan,aghiotantul aparent al unui anume cetățean de onoare al raionului Soroca (in fapt ,superiorul său…) ca să zică cel cu trotineta ceva tardiv,ca dezmințirile Biroului Politic CC al PCUS,ceva in sensul că „ba pe-a mamii dvs.,dacă ne permiteți,domnu Nelu…”
  Si desigur domnu’ Stan care știe din sursă sigură că nu are nici un rost să-ți bați capul pentru un județ (herzoghtum…) adjudecat și atribuit iezuitului Schweighofer,spre exploatare și mozolire,cu Flutur ca majordom.
  Însă doamna aceasta cam sare peste cal,este de-a dreptul vomitiv să spui că Johannis se trage,cumva,de brăcinar cu Trump,mai era puțin și amintea de un strămoș neamț comun precum și că ce a câștigat România prin vizita sa la stăpân,să ne iasă și pe nas,și mai multe nu…
  Nu i-ar strica să citească ceva ca mai jos,autorul este urmaș de martir țărănist,nu este rudă nici cu Orlando,nici cu Viorica,nici cu Liviu de la rece…
  https://romanialibera.ro/opinii/cum-se-vand-romania-si-groenlanda-799061
  Un oarecare Lenin,despre care doamna aproape sigur a auzit măcar la grădiniță,fiind ea și matură,in pofida aparențelor,a zis (redau sensul,nu citatul exact ,care este mult mai amplu) că este rău să fii slugă dar este și mai rău să-ți ridici in slăvi condiția de slugă..
  De aia,stimată doamnă,este nevoie de oleacă de decență și pudoare când îi acuzi pe ceilalți de lipsa de recunoaștere din partea lumii „civilizate”,să vă faceți,cumva,un nod la batistă sau la orice alt obiect, viu sau mort,pretabil (fie acesta săgeată sau alt organ aflat la îndemână) să vă amintiți că, sub înțeleapta conducere a comilitonilor dumitale politici din vremea lui Boc&Comp.,avându-l ca breloc și element de continuitate pe același Balan,că PIB-ul României a scăzut atunci cu 10%… Dacă nu știți ce inseamnă asta,ar avea sens să vă întoarceți fie la primărie,fie la catedră,fie la cratiță,fie la toate,deoarece vă stă mult,mult mai bine!
  Cât despre Johannis,omul care vorbește românește în silabe ca să se înțeleagă pre el însuși,lasați-l așa,in sucul lui,ca pe cortul din centru,din fața casei de Cultură,ala care stă singur și nefrecventat ca o buleandră uitată după un festival ratat,așteptând semnăturile pentru lista sa…
  Ca să nu mai spunem că sincopele sale din circumvoluțiuni sunt și mai evidente atunci când se duce în SUA și promite fapta altuia,deoarece nu este in atribuțiunile sale constituționale nimic care să-i permită să angajeze răspunderea guvernului,fapta acestuia,(deoarece guvernul răspunde doar in fața parlamentului…) și nici pe cea a parlamentului,neavând președintele nici măcar drept de inițiativă legislativă…
  De unde și concluzia că poate Carmen,ori in acest mandat,ori in cel următor,să-i execute angajamentele gingirlii,intr-o pauză de avion spre Insulele Canare sau de înghețată,spre Bâlea-Lac…
  Sau Vila Lac…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *