Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul: De ce în România nu se construieşte atunci când economia creşte?

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a transmis în spațiul public o serie de  întrebări și concluzii legate de constatarea că în România, deși se tot vorbește despre faptul că trecem printr-o perioadă de reală creștere economică, statul nu construiește mai nimic.

Iată punctul de vedere al parlamentarului rădăuțean:

”Din cei 29 de ani care au trecut de la căderea comunismului, PSD s-a aflat la putere 22 de ani, iar din unele structuri ale statului ei nu au ieşit niciodată. Paradoxal este faptul că un partid care a guvernat atât de mult timp România nu a lăsat în urma sa nimic tangibil, nici un proiect consistent, nici o construcţie durabilă, ci doar improvizaţii, cârpeli şi datorii mai mari.

Câte proiecte noi pentru autostrăzi au fost făcute? Nici unul!

 Nu o să mă întorc în timp nici în anii 90 şi nici în perioada lui Adrian Năstase. Haideţi să vedem de ce a fost în stare PSD în ultimii şapte ani de când guvernează nestingherit şi de când are aproape toată puterea şi toate instituţiile subordonate. Câte proiecte noi pentru autostrăzi au fost făcute? Nici unul! Deci, în şapte ani, nici măcar un proiect nu au fost în stare să întocmească. Câte spitale noi s-au construit? Nici unul! În şapte ani, din opt spitale regionale s-a ajuns la trei, ca până la urmă, în anul 2019 să nu mai fie nici măcar vreunul în stadiu de proiect.

 Vă întrebam la început de ce în România nu se construieşte atunci când economia creşte? Este simplu. Ori de câte ori România s-a aflat în situaţii economice favorabile, la guvernare s-a aflat PSD! Dimpotrivă, ori de câte ori România a traversat momente dificile, partidele de dreapta au demonstrat responsabilitate şi au scos ţara din criză, fie că este vorba de sfârşitul anilor 90, fie de criza 2008-2010. Să sperăm că PNL va avea şansa să guverneze în perioadă de creştere economică şi să demonstreze că atunci când îţi merge bine, trebuie să faci investiţii şi să construieşti, ca să poţi pune economia şi populaţia la adăpost de vremurile rele.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *