Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan: ”Dragnea a pus ochii și pe ultima rezervă – aurul românesc de la Londra”

Deputatul liberal Ioan Balan, a transmis de la tribuna Parlamentului un mesaj politic prin care arată că ultima rezervă a României, aurul depozitat de BNR în depozitele de la Londra, sunt acum în atenția PSD-ului condus de Liviu Dragnea, acesta dorind să le preia și să le folosească așa cum consideră el de cuviință.

Prezentăm mai jos conținutul declarației politice asumate de parlamentarul PNL de Suceava, Ioan Balan:

În momentul în care românii se îndoiau că după 22 de ani de guvernări PSD ar mai fi ceva de prădat în România, uite că Liviu Dragnea ne-a ”luminat” pe toți și ne-a demonstrat că aurul din rezerva țării ar fi o captură excelentă pentru cei care conduc țara dintr-un șanț în altul, ca un șofer care s-a urcat turmentat la volan. Argumentele cu care au început să intoxice populația în fiecare zi sunt care mai de care mai trăsnite! Ba că în Anglia ne costă depozitarea, de parcă în România ar fi pe gratis, ba că la Londra nu e în siguranță, de parcă în mâinile lui Dragnea și ale Vâlcov, expertul în lingouri, ar fi în siguranță.


Niciodată un guvern nu a lovit în temelia economiei românești așa cum o face Dragnea și cu gașca lui. Au lovit în băncile românești cu toată forța, impunându-le taxe absurde care au scumpit creditele și au majorat cursul de schimb. Au lovit în cel mai dinamic sector economic din țară – comunicațiile – taxând și blocând investițiile în noile tehnologii. Au lovit în sectorul energetic, iar fiecare cetățean poate să compare factura de luna aceasta cu cea de anul trecut. Toate taxele se văd în prețurile mai mari plătite de populație.


După ce timp de doi ani au atentat, mai mult sau mai puțin fățiș, la economiile a 7,2 milioane de angajați, care au agonisit peste 48 de miliarde de lei pentru pensiile prin Pilonul 2, acum, Dragnea și experții săi în prădat banii românilor, nu se mai ascund deloc și au declanșat deja distrugerea sistemului din care ar fi urmat să se plătească pensiile peste numai 10 ani.


Guvernul a rămas fără bani! Nu o spun eu, o spun chiar cifrele publicate de Ministerul finanțelor publice care reflectă situația îngrijorătoare în care se află bugetul: bugetul de pensii are deficit de 1,27 miliarde lei, nu excedent cu se lăuda Teodorovici, iar bugetul general consolidat are grave probleme de finanțare. Degeaba încearcă Dragnea, Vâlcov și Teodorovici să fure banii din Pilonul 2 de pensii și să sifoneze rezerva de aur a României, pentru a petici găurile imense din bugetul de stat, pe care ei l-au dus în această situație. Ar fi bine să se uite la greșelile făcute de alte state precum Ungaria și Polonia, care în urmă cu zece ani au luat asemenea decizii dezastruoase, iar acum se chinuie să repare ce s-a stricat atunci. Chiar și cu jefuirea Pilonului 2 de pensii și a aurului, problemele nu s-ar rezolva decât temporar, până poate la sfârșitul acestui an.


De ce nu iau banii gratuiți de la UE? De ce nu-i aduc în țară?  Nu trebuie decât să întocmească proiecte concrete de autostrăzi, spitale, școli, de reindustrializare a țării și să-i ceară❗ De ce nu fac acest lucru? Nu se pricep? Ar fi un argument important. Din păcate pentru țară și cetățeni, fostul prim-ministru Mihai Tudose ne-a spus că banii gratuiți de la Uniunea Europeană nu vor fi aduși niciodată în România de un guvern PSD, pentru că din acei bani nu se poate fura și nu se poate da șpagă! Sunt afirmațiile fostului prim-ministru, nu ale mele. Așadar, orice român poate să înțeleagă foarte simplu de ce PSD ne-a adus pe marginea prăpastiei și de ce în România banii nu ajung niciodată în ceea ce oamenii au cea mai mare nevoie: spitale moderne, școli și grădinițe noi, drumuri noi.

Please follow and like us:

12 comentarii la „Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan: ”Dragnea a pus ochii și pe ultima rezervă – aurul românesc de la Londra”

 • 13 martie 2019 la 17:54
  Permalink

  Acest domn mic și buhăit care apare la tribuna parlamentului,desigur,fără bască ,pare și foarte inteligent,iaca,l-a prins el pe monstruosul Dragnea din Teleorman în ofsaid,cum ar vrea să aducă el aurul țării din depozite străine ca să-l fure și să-și facă ghiul,atât el cât și întregul comitet central al PSD! Din păcate,există multă lume care l-ar mai crede măcar o dată pe acest impostor de duzină,ajuns politician direct din atelierele de creație artistică ale unui serviciu de informații,însă nu oricum ci conform principiului „cum e sacul așa și peticul…”! Căci domnul buhăit de la tribună,specialist in de toate,cu un CV cât un cearșaf de la un cămin de nefamiliști, plin cu titluri academice dobândite pe căi nenaturale,ca o împletitură de anusuri împotriva naturii,prin efracție sau escaladare,prin atribuire directă sau ,la rigoare,prin ordin de zi pe unitate,deci domnul acesta care a reușit performanța de a avea un bacalaureat fără să fi absolvit efectiv un liceu, ne explică de la tribuna parlamentului orice despre orice,el se pricepe cum e și cu învățământul,cum este si cu armata,cu drumurile,cu șoselele…Are și un doctorat în management obținut în condiții de discreție și de clasificare ad-hoc,în tandem cu un anume fost procoror cu care umbla împreună spre cele necesare,în anii de glorie ai domnului Flutur,cei în care capitalul austriac și ,of corse,cel german,trebuia înșurubat în Bukowina cu orice preț iar lemnul să se ducă sub formă de butuci la export,ca la africani,despre care se știe că sunt și ei pe punctul de a-i întrece pe cei din Vasluiul lor,exportând materii prime,forță de muncă și centuriste,cam așa cum face județul Bukowina,populat de homo bukowinensis cu ițari cu vipușcă și bundițe cu jderi mulți,nește europeni țopăielnici care așteaptă să fie primiți din oficiu în clubul select al vorbitorilor de limbă germană prin semne,drișcuitori și culegători de hasmațuki la standarde prusace…Și, obligatoriu ,sub păstorirea acelui PD,fost PDL,acum și PNL-vânăt și cu săgeata sculată,neapărat sub măreața comandă/lopată a gauleiterului Herr Ghitza,interfața lor cu față quasiumană…
  Pentru că cine ar dori să știe de ce este necesar să se repatrieze aurul în țară,fără emfază,fără mare tam-tam,nu are decât să caute pe Google,de exemplu,la „repatrierea aurului Germaniei”,ca să înțeleagă întreg contextul european și global care justifică un asemenea demers! Crede domnul buhăit că nemții de proști își repatriază aurul din SUA sau din Franța? Că vrea să-și facă Frau Angela lănțig pentru dumneaei&CDU?

  Răspunde
 • 14 martie 2019 la 18:32
  Permalink

  Atentie Domnu Geo, domnul de care vorbești cum vorbești și despre care spui ce spui, treaba lu matale de ce și de unde, am motive să cred că ești adult și vaccinat, s-ar putea să nu stea sub Herr Ghitza, cum ai lăsa de înțeles dacă am înțeles eu bine, ci chiar un pic mai deasupra. Ce-ai zice de asta?

  Răspunde
 • 15 martie 2019 la 10:23
  Permalink

  Domnu’ Rot,stimă multă,aveți ochi buni,ba chiar și ureche! Deoarece domnul cu pricina este ,in mod cert,mai vechi în grad și funcție decât domnul Ghiță,am putea spune chiar „über alles”,însă pentru populație este mai bine să apară domnul Ghiță ca o interfață cu fața umană,știe multe,este de-al nostru,pădurar,se îmbracă popular și o frige la podea pe la balurile gospodarilor și alegătorilor din zona de munte,șes și bahnă… Există chiar elemente declasate (poate declasificate??Iaca ,nu știu…)care susțin că de aia vorbește foarte buruienos domnul cu pricina,inclusiv cu anumite doamne universitare,deoarece așa vorbesc gradele superioare cu răcanii neinstruiți,că doar nu s-a intors armata,pardon,cu kuru-n sus!!

  Răspunde
 • 16 martie 2019 la 14:04
  Permalink

  Cum s-ar zice, face căprărie? Inclusiv cu anumite doamne de la universitate? Păi și de ce nu, nu este și dânsul doctor într-o știință, parca așa știam. Aștept să-l văd căprărind și pe alții. Mor de curiozitate.
  In rest, mulțumim de apreciere. Tot așa.

  Răspunde
 • 16 martie 2019 la 16:02
  Permalink

  Domnu’ Rot,dau știre domniei tale za lucrul purtătorilor de bască ascunsă și vipușcă transparentă,în sensul că mult s-au muncit atât domnul balan cât și superiorii dumnealui să facă ajustări la fața locului,în colegiul dumnealui,mai ales … Încât au mers până acolo că l-au „pensionat” a doua oară ,în septembrie 2018,pe un anume domn Șerban Costache,colonel și el dar în rezervă,încât am rămas cam cu gura căscată,că cum să te pensionezi de două ori,o dată de la SRI care încă mai mirosea a obiele de secoritate și a doua oară tot de-acolo,însă nu pe ipotenuză ci pe catete,din gradul de pastor-șef pe regiunea penticostală de nord-est,dându-se prioritate aceleiași regiuni însă denumită „liberală”,deci „regiunea liberală de nord-est”… Era acolo un fel de pleonasm informativ-operativ dar și politic,îl încurca la imagine pe domnul balan precum și pe alți domni peripatetici care,în vremea de glorie a protocoalelor date în vileag de nește ghiauri pârâcioși momentan,se plimbau și puneau țara la cale,care și cum,cum e cu statul de drept la ai noștri și cu bulăul la ai lor,deci acești plimbăreți ai statului denumit,acuma se știe de ce,„paralel” , erau: domnul buhăit ce știe cum e cu învățământul de toate gradele,alt domn care acuma ne înfrățește cu capitalul austriac de zor (semn că se apropie nește alegeri),un domn cu bărbuță,cioc cum ar veni,de la organe,precum și un domn procoror care, tot așa,a făcut facultatea prin mail,adică prin corespondență cu porumbei… Umblă acuma niște zvonuri, mai mult surde decât absurde ,cum că vine inspecția judiciară și pe la noi,să le dea de urmă,însă depinde mult dacă mai este vreo urmă… Că dosarele buclucașe ,cele 4 (patru) care il defineau pe Herr Schmetterling drept un hoț de pădurar, de mult au rămas doar în esența lor,adecă nește coperți, și alea nupuite,căci organele ,y compris domnul cu cioc, și-au schimbat adresa dar și starea civilă ,că erau pe când nu s-au văzut,azi le vedem și *ue… Cât despre domnul balan,el a trecut bariera la intelectuali,pas de-l mai prinde cu ceva,că te lovește cu o secțiune a CV-ului său fabulos de rămâi prost,cum au și pățit-o unii,inclusiv conjudețeni de-ai săi,la fel de buhăiți!
  Cât despre doctoratul dumnealui în management,e la fel cum e și cu titlul de „jurist”! Căci domnul care știe cel mai bine cum și-a luat el titlurile academice pe la universități și facultăți cu răspundere limitată,ale Dunării de Jos&deSus,Apollonia,sau Arberia (astea nu sunt nume de țigări,nu?) deci acel domn este Domnul Dumnezeu dar și vaca cea neagră din comuna Hilișeu-Horea&Cloșca&Krishan pe care sătenii o dețin în asociere,ca acționari,cei care n-au acțiuni la cea vacă fiind trimiși în Bucovina,ca intelectuali de dreapta,să o scoată pre Bukowina din merde,cu soluții nemțești…
  Deci, trebuie spus că mai știu vreo câțiva,spre disperarea domnului balan,cum e cu studiile și cu starea sa civilă care o frizează pe cea militară,printre ei aflându-se și un anume consul al Romaniei în orașul Bălți din R.Moldova,unde a fost trimis după ce a servit mult și bine cauza,adecă inclusiv problema studiilor de drept ale domnului balan! Că nu e de ici de colo să faci pe cineva absolvent de facultate de drept când acela nu are liceul absolvit în mod regulat,by the book,cum ar fi,apoi să te duci la odihnă și recreație în Basarabia,ca diplomat de carieră de marmoră&lemn de vilă! Deoarece ce ai de făcut acolo,decât să te îngrijești să nu te pricopsești cu vreo pârdalnică de boală lumească de la agentele spionajului moldovenesc care te încearcă din toate pozițiile și ipostazurile moștenite de la bătrâna KGB de către organele răspublicilor independente?
  Cine mai știe?
  Posibil și un anume domn Cătălin,de la aparent altă armă respectiv de la infanteria domnului Ponta,care și el tot pe-acolo amușină,întrucât amandoi de la o fântână au izvorât și cură,de la o fântână din dealul Zamcei unde fântânar este cine este,să traiască și să servesc patria!
  Iar dacă dumneavoastră, domnu’ Rot,o să ziceți despre mine că bat câmpii,să știți că numai parțial aveți dreptate,deoarece este vorba despre câmpul tactic care și la noi este,că nu degeaba a zis la ppe (cam la plesneală,adică) un anume domn că Suceva are nevoie de mai multă Europă…Bag seamă că o europă cu un update la bundiță și ițari,un fel de bal al gospodarilor și gospodinelor corecte politic,un update cu lopata!
  Ci eu numai dzicu din fluer,să mi se coboare caprele de la munte,cum ar zice cronicarul,adecă, dacă nu veți pricepe,veți avea,totuși, o impresie… Mai mult,eu insumi știu precis că numai domnul balan precum și prepușii săi se vor scărpina în cap și vor face presupuneri,că cam ce-am vrut să zic,aia este adevărat, aia nu,dă-i înainte că și așa până acuma nu s-a intâmplat nimic,numa’ zice…
  Cât privește dialectica urmelor feștelite,șterse sau mozolite,sunt așa de multe încât nici nu merită să le numărăm pre toate,că nici nu-i bine să știe domnul balan,idiferent de secțiunea din CV pe care o ar activa,chiar tot ce știu inamicii,că doar trebe să mănânce o pâine și gradele inferioare ,recte cei ce prestează la susținerea confortului său psihic,presându-l doar cu un mercurial moderat al informațiilor, însă aflat înt-o dinamică accentuată.

  Răspunde
 • 16 martie 2019 la 18:52
  Permalink

  Inamici, de ce sa aiba un domn ca domnul Balan inamici? Nu cred ca are. Dânsul ajută pe toată lumea și este un om bun. Eu așa știu. Și cred ca este asa. Sigur nu sunt scorneli toate astea? Cred ca sunt invenții de la oameni invidioși pe realizările altora. Și fără credință. Dânsul este un perfecționist și are curaj, are ambiție, are forța. N-am nimic să-i reproșez. De fapt nici nu-l prea cunosc. Nu zic personal, nu pot să am pretenția asta. Așa, vreau să spun public, că nu prea se vorbește despre dânsul.

  Răspunde
 • 17 martie 2019 la 9:32
  Permalink

  Cam da,deși dumnealui respinge hotărât ,zice c-ar fi numai nește vorbe deșarte,bazate pe pretenia sa sinceră cu un șofer care să-l fi învățat anumite chestii specifice… Dar pe cine să crezi? Desigur,pe cel mai mare în grad! cum ar zice A.P. Cehov…
  Insă eu vă furnizez,domnu ‘ Rot (însă nu numai dvs. ci și anumitor superiori ai domnului balan,spre știință și ținere de minte…) o altă pistă,că,anume,cum și de unde bănuiala cu basca sa precum și poziția sa superioară în raport cu alți gradați din județ,să vedeți că taximetriștii din Suceava știu ,înainte de toate,chiar de la împricinat,din anumite ieșiri ale dumisale,unele dintre acelea care se încadrează la categoria „prostul din baie”…
  Deci,premisa ar fi aceea că exista o derută,nește inadvertențe,nește stridențe,nește aglomerări și încurcături de mațe și de diplome din care a rezultat acel CV fabulos,ca un anus contra naturii politice a titularului…Exact ca într-o caricatură proastă,imitatorii și contrafaceriștii,mai ales cei din politică,își cam pierd simțul măsurii și cată să scoată efecte de pian dintr-o drâmbă de tablă sau dintr-o strună de maț de oaie… Ceea ce spune multe despre calitatea celor care l-au confecționat pe dumnealui și l-au scos în viața publică,fiind quasicert că acela care l-a mermelit are cam aceleași calități precum creația sa,în materie existând încă de pe vremea răposatului Felix Dzerjinski (ăsta este un filozof mai puțin cunoscut,cam ca filozoful Șora ,de la noi) o axiomă, că între cel care lucrează în domeniu și cel care este lucrat sau confecționat în vederea aruncării sale în arena luptei de clasă trebuie să existe o anumită compatibilitate,nu poți să lucrezi un diplomat,de exemplu,sau o situație din arealul spionaj –contraspionaj cu un milițian predestinat genetic fie să comită fie să ancheteze un furt de găini,având și mintea și întreaga sa baza de date,bagajul cultural, în porthart… Pe scurt,un asemenea CV care este și necredibil și penibil nu poate fi decât opera unor inși cu probleme personale de aceeași factură cu ale titularului,lăsând la o parte moda prezentului de a justifica impostura prin CV-uri în spatele cărora nu se află nimic…Nu pretind,de exemplu,că domnul și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat deoarece nu am vazut-o,altfel imi este clar ca este tare in management ca și domnul procoror Dâmbu,la bază oștean și el,însă am motive să cred că dumnealui nu-și putea plagia lucrarea precum atâtea alte somități ale momentului deoarece însăși operațiunea de plagiere,ca manoperă intelectuală dolosivă,implică taine dobândite,totuși,prin operațiuni prealabile , in școli… Cu bacalaureatul luat, la 28-29 de ani, „manu militari”,ca s-o spunem pe șleau,când tâmplar,când confectioneur de mici și vodcă contrafăcută pe la academiile de la piața mică din cartierul George Enescu,aflat pe același raft al evoluției intelectuale ca și un anume domn Igaș,și acela tâmplar și dobânditor de bacalaureat la 28 de ani,deci cu asemenea bagaj ca rucsacul lui Turcescu,numa’ un alt cadru de nădejde sau un colectiv constituit ad-hoc puteau să-i plagieze,eventual,lucrarea și să-l facă doctor în ceva! Că să zicem mersi că nu ni l-au făcut în acest mod doctor în drept sau în medicină,oricum timpul nu este pierdut ,așteptăm cu interes o sporire a CV-ului său,spre cele necesare.
  Să ne oprim,deocamdată la premisa evocată,maniera în care însuși domnul balan dar și cei care il consiliază se dau în gât cu privire la faptă fiind atât de interesantă și de zemoasă încât merită un tratament autonom,amplu și ,oricum,mai apropiat de luna mai,când și păsărelele cântă altfel,a UE,și chiar și măcălenadrii, ba chiar și pupezele, cântă despre pu-pu-pu,ppe-ppe,pro-pro-pro, de ni se rupe lopata și mai multe nu…

  Răspunde
 • 17 martie 2019 la 14:10
  Permalink

  Cât despre tâmplărie, parcă și Isus avea neamuri pământene prin breasla asta. Deci lucrul poate fi de bun augur.
  Pe urmă, în legătură cu școlirea pe la noi a politicienilor, hai să ne uităm un pic prin acea istorie recentă din care încă ne luăm, fie că vrem, fie că nu vrem, modele, motivație și avânt, ambiții, încredere.
  Cei pe care îi enumăr (membri plini și supleanți în CC al PCR în deceniile comuniste) n-au rămas ceea ce au fost când au devenit activiști, dar au intrat în politică avînd ca profesie de bază ceea ce se poate citi aici:
  Haralambie Alexa, n. Orofteiana, Botoșani, profesia de bază: lăcătuș mecanic;
  Consatntin Amariei, Girov, Neamț, lăcătuș mecanic;
  Emil Bobu, Vârfu Câmpului, Botoșani, strungar în fier (a condus județul Suceava);
  Maria Chiriac (n. Melniciuc), Corlățeni, jud. Botoșani, confecționer textile;
  Elvira Chirică, Botoșani, croitor;
  Gheorghe Cilibiu, Trușești, jud Botoșani, lăcătuș ajustor;
  Mihail Clim, Zamostea, jud. Suceava, profesia de bază: miner;
  Petru Enache, Bozieni, Neam, strungar în fier;
  Mihai Găinariu, Suharău, Botoșani, tehnician mecanic;
  Ileana Jalbă, Gălănești, Suceava, electrician (lansată la Botoșani);
  Georgeta Podaru (Neagu), Românești, Botoșani, maistru textilist;
  Vasile Potop, Tazlău, Neamț, muncitor forestier (a condus județul Suceava);
  Constantin Rățoi, Broscăuți, Botoșani, maistru mecanic;
  Teodor Roman, Mitocu Dragomirnei, Suceava, lăcătuș;
  Gheorghe Roșu, Grumăzești , Neamț, tâmplar;
  Constantin Scarlat, Trușești, Botoșani, ajustor mecanic;
  Vasile Ștefan, Vorona, Botoșani, mașinist industria lemnului;
  Gheorghe Tănase, Bahna, Neamț, turnător;
  Ene Țurcanu, Adâncata, Suceava, mecanic de locomotivă (prim-secretar al Comitetului regional de partid Suceava între 1954 – 1965).
  Ca și: Gheorghe Gheorghiu-Dej, electrician;Nicolae Ceaușescu, profesia de bază: pantofar; Tudor Postelnicu, strungar în fier; Ilie Verdeț, minier etc.
  Exemplele sunt mai ales din Botoșani și din Neamț pentru că, lucru cam ciudat, dar poate că explicabil, cazurile de același fel sunt foarte puține în județul Suceva – județ căruia parcă i-a venit rândul să fie bine reprezentat în CC al PCR abia în 1989, adică mult prea târziu, pentru că cei anumerați mai jos cu siguranță că meritau să fie înalți activiști comuniști mai mult de aproape o lună (24 nov. – 22 dec.):
  Ioan Cușnir, Moldovița, Suceava, inginer chimist;
  Mihai Hanganu, Adâncata, Suceava,învățător;
  Mihai Niculiță, Șaru Dornei, Suceava, maistru minier;
  Ileana Paranici, Bogdănești, suceava, profesor;
  Angelica Sârbu (Boboc), Drăgușeni, Suceava, tehnician horticol;
  Onisim Todașcă, Dorna Candrenilor, Suceava, inginier Minier.
  Nu-i nimic piedut însă, pentru că urmașii lor sigur își vor lua revanșa.

  Răspunde
 • 17 martie 2019 la 14:25
  Permalink

  Nu pățește nimic dacă apare pe această listă nici bucureșteanul apreciat ca intelectual luminat Miu Dobrescu, șef la Suceava vreo patru-cinci ani. A făcut și el studii superioare. La CV contau și pe atunci. Numai unii dintre ilegaliști au rămas cu studiile de la Doftana. Nu au avut timp de ele, iar învățământul superior a fost de regulă cu adevărat superior. Până la ”Ștefan Gheorghiu”. Miu Dobrescu, pe lângă Școala Comsomolului de la Moscova și Școala politică ”Filimon Sârbu” , a făcut Facultatea de Filologie. Nu foarte târziu, dar târzior, deși poate chiar a și citit câte ceva. Profesia lui de bază a fost însă aceea de strungar.

  Răspunde
 • 17 martie 2019 la 14:25
  Permalink

  Nu pățește nimic dacă apare pe această listă nici bucureșteanul apreciat ca intelectual luminat Miu Dobrescu, șef la Suceava vreo patru-cinci ani. A făcut și el studii superioare. La CV contau și pe atunci. Numai unii dintre ilegaliști au rămas cu studiile de la Doftana. Nu au avut timp de ele, iar învățământul superior a fost de regulă cu adevărat superior. Până la ”Ștefan Gheorghiu”. Miu Dobrescu, pe lângă Școala Comsomolului de la Moscova și Școala politică ”Filimon Sârbu” , a făcut Facultatea de Filologie. Nu foarte târziu, dar târzior, deși poate chiar a și citit câte ceva. Profesia lui de bază a fost însă aceea de strungar.

  Răspunde
 • 17 martie 2019 la 16:52
  Permalink

  De gândit,de gândit mult,chiar! Există însă și aspecte tragicomice,cum ar fi:o cunoștință de-a mea se recomanda ,fără nici un fel de mișto, drept „strungar la oi…” Probabil de aia acei ilegaliști comuniști precizau că sunt strungari în fier,ca să nu creadă lumea că sunt strungari în lemn sau la oi…
  Apoi,de pe lista finală,cea cu oameni ai vremurilor noastre,să zicem ceva despre domnul Mihai Hanganu ,din câte știu eu,este una și aceeași persoană care la momentul 1989,când cu simulacrul de revoluție,era într-o funcție importantă la UTC… Bineînțeles că după momentul acela dumnealui a devenit liberal convins,cu ceva poziții,chiar!
  La vremea aceea,a perioadei sale uteciste, un episod semnificativ: în zona cunoscută de suceveni drept ”Albina”,acolo unde era o cofetărie și o alimentară cu acest nume,deci acolo stăteau oamenii la coadă pentru butelii. Pentru că se aștepta ceasuri întregi,zile,oamenii își legau, în ordinea instalării la rând ,capacele de butelie cu lanțuri,unul de altul,se crea astfel un șir uriaș de capace de butelie păzite de oamenii muncii,proprietari,producători și beneficiari,care adăstau pe undeva și apăreau brusc în zonă când posturile înaintate semnalau apropierea mașinii cu butelii…Intr-o zi, în zona lanțurilor a apărut tovarășul Hanganu care le-a cerut oamenilor să-și retragă capacele de butelie deoarece ne facem orașul de râs,râde lumea de noi,vai cât de urât,de ce ne panicăm când totul este sub control…
  – Dumneavoastră vă convine, i-a spus o femeie mai curajoasă,că primiți butelia acasă!
  – Când o să fiți și dvs. ca mine,o să primiți la fel! i-a răspuns,vădit deranjat,viitorul liberal.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *