Mopan Suceava
Politica

Deputatul PNL de Suceava (ministrul Culturii) Bogdan Gheorghiu: Sucevenii vor avea trei creșe noi la: Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Suceava. Comunicat

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, ministru al Culturii, a anunțat printr-un comunicat de presă că se vor construi trei creșe noi, la Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Suceava. Prezentăm în cele ce urmează comunicatul de presă transmis:

 

Primele 43 de creșe din Programul național de construcție de creșe noi al Guvernului au fost aprobate și poate fi inițiată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor. Astfel, din primăvară, s-ar putea demara primele construcții. Din acest total, trei creșe vor fi ridicate în județul Suceava.

„Importanța construirii creșelor și a sprijinirii, prin urmare, a tinerelor familii s-a aflat chiar de la început pe agenda acestui guvern. În timp ce alții au ieșit de la guvernare, noi ne-am continuat proiectele și îl felicit pe colegul meu Cseke Attila care a semnat ordinul de ministru ce aprobă investițiile. După atâția ani în care nu s-a făcut nimic în acest sens, iată că din primăvară vom putea vedea primele șantiere pentru construcția acestor creșe. Dezvoltarea României este un proces integrat și trebuie să vizeze toate nivelurile societății. Infrastructura culturală nu poate exista în lipsa infrastructurii rutiere, iar dezvoltarea unei comunități este deficitară în afara sprijinirii și asigurării unui cadru armonios de dezvoltare pentru familii”, a declarat Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a precizat și faptul că a prelungit cu 30 de zile termenul pentru depunerea cererilor și a documentației justificative, cu scopul de a permite înscrierea și municipiilor unde administrația publică locală nu s-a încadrat în termenul inițial.

Noile creșe vor fi construcții moderne, cu săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu generos de joacă, în aer liber. Mai mult, construcțiile vor fi prietenoase cu mediul înconjurător, energia necesară provenind parțial din surse regenerabile, așa cum sunt panourile fotovoltaice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *