Deputatul PNL Ioan Balan cere ministrului Transporturilor să spună ce lucrări de modernizare și reparații ale drumurilor naționale din Moldova se vor efectua în acest an

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat din nou ministrului Transăporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu, cerându-i să arate public care vor fi drumurile naționale din județele Moldovei, pe care se vor face lucrări de modernizare și reparații.  

Prezentăm în cele ce urmează conținutul întrebării pentru care se așteaptă un răspuns în scris:

 

Stimate domnule ministru,

Sunt unanim apreciate eforturile Guvernului, în mod special ale Ministerului transporturilor și infrastructurii, în ceea ce privește progresul și accelerarea demersurilor pentru realizarea marilor proiecte de investiții rutiere – autostrăzile Moldovei. Cu toate aceste, până la realizarea și punerea în circulație a noilor drumuri de mare viteză, este foarte important să fie menținut și susținut programul de întreținere și modernizare a drumurilor naționale care conectează Capitala de Regiunea de Nord-Est a României. Acest lucru este cu atât mai important cu cât finanțările europene nerambursabile disponibile pentru infrastructura rutieră trebuie utilizate într-un termen destul de scurt.

Având încredere că Ministerul transporturilor și infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va acorda o atenție deosebită drumurilor naționale din această parte a țării, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații: 

  • Care sunt drumurile naționale cuprinse în programul national de modernizare și întreținere a infrastructurii din regiunea Moldovei în anul 2022? Solicit o situație care să reflecte atât secțiunile de drum asupra cărora se realizează lucrări, tipul de lucrări efectuate și termenele de finalizare estimate.
  • Care este valoarea totală a investițiilor programate pentru întreținerea/reabilitarea sau modernizarea drumurilor naționale din Moldova în anul 2022?
  • Având în vedere faptul că în cadrul Guvernului României există un consens asupra accelerării ritmului investițional, vă rog să precizați dacă în momentul în care se va realiza prima rectificare bugetară veți susține o creștere a alocărilor financiare pentru susținerea investițiilor în infrastructura de transporturi?

Ioan BALAN, Deputat PNL

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *