Politica

Deputatul PNL Ioan Balan cere ministrului Transporturilor soluții pentru atribuirea unui lot din Autostrada A7 și pentru recuperarea întârzierilor între Ploiești și Buzău

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cerând soluții pentru atribuirea unui lot din Autostrada A7 (Autostrada Moldovei) și pentru recuperarea întârzierilor pe loturile cuprinse între Ploiești și Buzău:

 

Am apreciat faptul că domnia voastră ați mers personal pentru a verifica stadiul fizic de execuție a lucrărilor de construire la obiectivul de investiții Autostrada A7, Autostrada Moldovei, cel mai așteptat obiectiv de infrastructură din țară. De asemenea, este foarte util faptul că ați constatat că pe primele două loturi, între Ploiești și Buzău, ritmul lucrărilor înregistrează unele întârzieri determinate, fie de condițiile din teren, fie imputabile asocierilor de constructori. Mai mult decât atât, consider că este imperativ să se urgenteze procedurile pentru atribuirea lucrărilor și începerea lucrărilor pentru ultimul lot, porțiunea către Buzău.

Având în vedere importanța obiectivului de investiții pentru întreaga zonă a Moldovei, precum și necesitatea susținerii unui ritm adecvat al lucrărilor, pentru a beneficia de finanțarea europeană nerambursabilă, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Care sunt motivele obiective pentru care lucrările pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A7 (Ploiești-Buzău) sunt la stadii fizice de execuție de numai 10-15%? Se impune, în mod obiectiv, prelungirea termenelor de execuție? În ce mod, o eventuală a prelungire a termenelor de execuție afectează finanțarea europeană nerambursabilă?
  • Care este stadiul pregătirii atribuirii contractului de lucrări pentru singurul lot neatribuit din Autostrada A7 (lot 3 Ploiești-Buzău)? Care au fost motivele pentru care acest contract nu este încă neatribuit? Când anticipați că se va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru acest lot de autostradă și care este termenul de execuție?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Ioan BALAN, Deputat PNL

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *