Deputatul PNL Ioan Balan cere ministrului Transporturilor termene pentru investițile programate pentru modernizarea rețelei de căi ferate București-Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat din nou ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cerându-i să prezinte termene pentru realizarea investiții programate pentru modernizarea rețelei de căi ferate București-Suceava. Prezentăm în cele ce urmează conținutul întrebării la care parlamentarul sucevean, vicepreședinte regional al Partidului Național Liberal, solicită răspuns în scris:

Stimate domnule ministru,

Înainte de toate, țin să vă aduc la cunoștință că apreciez în mod deosebit pașii concreți realizați de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu CNAIR, pentru realizarea Autostrăzii Moldovei. Vă felicit, așadar, pentru lansarea licitației în vederea atribuirii lucrărilor de execuţie la primul tronson al Autostrăzii Moldovei A7, Ploieşti – Buzău, cu cele trei loturi: Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele şi Pietroasele – Municipiul Buzău. Cu toții ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, pe întreg traseul Autostrăzii Moldovei să se înceapă lucrările efective de construire, de la Ploiești și până la Siret.

În același timp, având în vedere oportunitățile uriașe de finanțare pentru lucrări de infrastructură, oferite atât de mecanismul european de rederesare și rezililiență, cât și de viitorul cadru financiar european 2021-2027, îmi exprim speranța că în același timp cu investițiile pe sectorul rutier se va acorda o atenție deosebită modernizării infrastructurii feroviare pe direcția Siret-Suceava-București, astfel încât transportul de mărfuri și de călători să se poată realiza pe linii de mare viteză. În acest sens, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

  • Care este termenul pe care îl anticipați pentru începerea lucrărilor de modernizare la infrastructura principală de căi ferate din Moldova, în mod special pe Magistrala CF 500?
  • Vă rog să precizați ce valoare investițională a fost propusă Comisiei Europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru modernizarea rețelei de căi ferate din regiunea istorică a Moldovei și care sunt obiectivele de investiții vizate?
  • Vă rog să precizați ce obiective de investiții care vizează modernizarea rețelei de căi ferate din Moldova vor fi propuse a fi susținute din resursele financiare disponibile în cadrul financiar multianual 2021-2027?
  • În condițiile în care refacerea infrastructurii feroviare implică și modernizarea gărilor de pe traseu, vă rog să precizați care gări vor fi modernizate în perioada 2021-2024 pe Magistrala CF 500?

Ioan BALAN, deputat PNL

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *