Deputatul PNL Ioan Balan cere socoteală ministrului Transporturilor Răzvan Cuc pentru că nu s-au alocat bani pentru DN 29A, Suceava – Adâncata – Dorohoi

Într-o interpelare către ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, deputatul PNL Suceava Ioan Balan, îi solicită acestuia cu îngrijorare, să ofere soluții privind  modernizarea DN 29A, Suceava – Adâncata – Dorohoi.

Redăm în cele ce urmează conținutul interpelării formulate de către deputatul Ioan Balan:

”În cea mai recentă vizită pe care ați întreprins-o la Suceava, singurul lucru notabil care a rămas în urma dumneavoastră a fost acela că, în calitate de oaspete și de ministru responsabil cu starea infrastructurii de transporturi, ați considerați de cuviință să certați autoritățile locale pentru că nu fac investiții în rețeaua locală de drumuri, deși drumurile locale sunt net superioare celor aflate în administrarea CNAIR.

Chiar dacă v-ați deplasat până în Bucovina,  nu v-ați deranjat să constatați singur starea precară a rețelei de cale ferată din Nordul țării sau degradarea care s-a instalat pe majoritatea drumurilor naționale aflate în administrarea Guvernului. Mai mult decât atât, ați refuzat să explicați de ce, pentru obiectivul de investiții – cod obiectiv 818 – Modernizare DN 29A!

Guvernul nu a alocat niciun leu în anul 2019, nici credite bugetare și nici credite de angajament, în condițiile în care în anul 2018 s-au alocat numai 114 mii lei, iar necesarul de finanțare pentru finalizarea modernizării DN29A era de 59.683 mii lei. Având în vedere faptul că Regiune de Nord-Est se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punctul de vedere al dezvoltării economice, lucru exprimat sintetic prin produsul intern brut local pe locuitor, iar această situație este cauzată de lipsa de atractivitate a zonei ca efect al lipsei infrastructurii de transport rapid pe calea ferată sau rutiere, vă solicit, domnule ministru, următoarea precizare:
Care este motivul pentru care Guvernul nu a prevăzut în bugetul pentru anul 2019 niciun leu pentru Modernizare Drumului Național nr.29A, Suceava-Adâncata-Dorohoi?

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *