Politica

Deputatul PNL Ioan Balan: Munca trebuie stimulată! Salarii mai mari putem avea doar prin investiții și printr-o politică fiscală modernă!

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică în care arată că se impune modernizarea politicii fiscale în România care, împreună cu investițiile, vor putea duce la creșterea salariilor:

 

Deși șomajul la nivelul județului Suceava a scăzut constant, numărul persoanelor care caută un loc de muncă bine plătit și nu îl găsesc rămâne încă foarte ridicat. Astfel, potrivit celor mai recente date comunicate de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, 10.585 de suceveni își doresc să obțină un loc de muncă, potrivit pregătirii și calificării lor. Grație investițiilor susținute de Consiliul Județean Suceava și de administrațiile publice locale numărul locurilor de muncă din județ a crescut în ultimii ani. Numărul de antreprenori este și el în creștere. Așadar, prin continuarea politicilor investiționale din ultimii ani, există toate motivele de optimism că pentru fiecare sucevean se va găsi un loc de muncă de calitate.

Sucevenii sunt oameni foarte harnici, care își doresc locuri de muncă bine plătite la ei acasă, în județ. În acest sens, cred că suntem cu toții de acord că locuri de muncă superioare nu vom avea decât prin investiții publice și private consistente, prin infrastructură modernă și antreprenori puternici. De asemenea, chiar dacă traversăm un context bugetar deosebit de dificil, nu putem trece cu vederea faptul politica fiscală actuală apasă foarte puternic asupra salariilor. Mai bine de 41% din salariul brut al fiecărui angajat merge către bugetul general consolidat, iar diferența de bani rămâne în buzunarul angajatului. Cu o asemenea fiscalizare a muncii, chiar nu putem spune că munca este stimulată în țara noastră.

Dat fiind că, după atâtea crize succesive, veniturile bugetului sunt mult mai mici decât cheltuielile, este dificil să vorbim despre o diminuare a poverii fiscale asupra salariilor anul acesta, fără să punem în dificultate buna funcționare a statului român și a principalelor servicii publici: educația, sănătatea, apărarea și ordinea publică. Cu toate acestea, cred că este important ca, pe termen mediu și lung, să deschidem discuția asupra modernizării politicii fiscale a României, o modernizare necesară, care să conducă la: salarii nete mai mari pentru angajații români, o corectă finanțare a autorităților administrațiilor publice locale și o stabilitate a bugetului de stat, pentru a avea resurse pentru salarii atractive și corecte pentru profesori, medici și militari și pentru pensii respectabile pentru părinții noștri.

Ioan BALAN,  Deputat PNL

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *