Deputatul PSD Alexandru Rădulescu: abținându-se, parlamentarii liberal au votat împotriva acordării stimulentului de risc personalului didactic și nedidactic din învățământul de stat
Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu a arătat, într-un comunicat de presă că actuala coaliție de partide aflată la guvernare, a refuzat să voteze proiectul de lege privind acordarea de către stat a unui stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei, respectiv 1500 de lei lunar, pe durata stării de alertă și a stării de urgență, cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic din învățământul de stat. Abținerea de la vot în condițiile date este echivalentă cu un vot împotrivă, a declarat deputatul social democrat Alexandru Rădulescu.
Prezentăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă transmis de parlamentarul sucevean:
De fiecare dată, în timpul guvernării social democrate, educația a constituit o prioritate și cadrele didactice au primit respectul cuvenit importantului rol social pe care îl au. Și acum, în Camera Deputaților, la inițiativa deputaților PSD s-a votat un act normativ ce vine în sprijinul acestei categorii socio-profesionale.
Astfel, ținând cont de începerea noului an școlar 2020 – 2021 în plină evoluție epidemiologică, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului-COVID-19 și luând act de circumstanțele excepționale create de amenințarea cu infecția COVID-19, precum și de faptul că atât cadre didactice, cât și personal didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat sunt implicați direct în lupta cu pandemia și sunt extrem de expuși, este necesar ca statul să acorde un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei, respectiv 1500 de lei lunar, pe durata stării de alertă și a stării de urgență, cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic din învățământul de stat.
Așa cum, din păcate, era de anticipat, deputații liberali, inclusiv cei suceveni, s-au abținut la acest vot, ceea ce înseamnă de fapt, în demers parlamentar, vot împotrivă. Reprezentanții angajaților din sistemul de învățământ ar trebui să-i întrebe pe acești parlamentari de ce s-au opus unui demers legal echitabil care a fost pus în practică și pentru alte categorii socio-profesionale.
Deputat, Alexandru Rădulescu