Politica

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, declarație politică în plenul Camerei Deputaților: ”Suntem în opoziție, iar românii vor aprecia mai mult PSD după guvernarea haotică ce va urma!”

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a susținut astăzi, 15 octombrie 2019, în Ședința de Plen a Camerei Deputaților, declarația politică cu titlul: ”Suntem în opoziție, iar românii vor aprecia mai mult PSD după guvernarea haotică ce va urma!”.

În declarația politică susținută în plenul Camerei Deputaților, deputatul Maricela Cobuz a arătat că românii nu merită ”o nouă apocalipsă economică marca PNL”

 

Prezentăm conținutul declaratiei deputatului PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz:

 

Consider că România merită mai mult decât o guvernare de austeritate, haotică iar românii nu merită o nouă ”apocalipsă economică” marca PNL.

Merităm mai multă decență, iar guvernarea de dreapta trebuie să continue programul de guvernare, să continue creșterea salariilor și a pensiilor conform legislației în vigoare. Guvernarea PSD a avut realizări în educație, sănătate, infrastructură, agricultură și în toate celelalte domenii, așa cum au fost menționate în programul de guvernare.

PNL și celelalte partide care doresc să guverneze trebuie să asigure la timp plata pensiilor, a salariilor, a subvențiilor, buna desfășurare a campaniei electorale, dar trebuie să își asume guvernarea pe care o vor avea. Din câte putem observa, nici măcar partidele care și-au dorit guvernarea și au semnat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă nu mai vor acum să guverneze, pentru că nu sunt pregătiți pentru acest lucru.

PNL propune un prim ministru care vede interesele personale mai presus de interesele românilor și pentru care românii nu reprezintă o prioritate. USR vrea alegeri anticipate, PRO România recunoaște, prin declarațiilor liderilor de partid, că este o perioadă dificilă, iar Ludovic Orban se vrea premier (guvernul meu). Nu există nici o înțelegere până în prezent iar acuzațiile pe care le-au adus guvernării PSD se vor contura în guvernarea lor: scumpiri și tăieri de salarii, pensii, subvenții, retragerea voucherelor de vacanță, impozitarea IT-știlor, creșterea TVA-ului și altele. Au refuzat semnarea Pactului Național pentru Bunăstarea Românilor ceea ce reiterează că nu sunt alături de români.

Până acum, opoziția nu a realizat nimic plauzibil pentru România. A instigat la dezbinare, ură și proteste față de români și instituțiile statului. A știut doar să presare minciuni în rândul românilor din țară și din diaspora și să dea vina pe Partidul Social Democrat și pe Guvernul condus de PSD.

PSD este singurul partid din România care și-a asumat cu adevărat guvernarea și a guvernat pentru români și pentru dezvoltarea României. PSD a venit cu un program de guvernare bine pus la punct și a realizat ceea ce a promis în campania electorală din 2016.

PSD a guvernat pentru buna creștere economică a României, după cum afirmă și Banca Mondială avem o creștere economică de 4,2%.

Guvernarea PSD a adus o creștere de 35,2% la PIB-ul României, ajungând la suma de 858 miliarde lei. Câștigul salarial mediu net a ajuns la suma de 3.044 lei în luna august 2019, pensia minimă a crescut la 704 lei, iar rata șomajului a scăzut la 3,8%, față de 5,4% cât era la preluarea guvernării în 2016. Am investit în economia românească mai mult de 40 de miliarde de lei net, iar investițiile străine au ajuns la aproape 3 miliarde de euro.

De asemenea, rata de absorbție a fondurilor de la Uniunea Europeană a ajuns la 32%, față de 7% cât era în guvernarea Cioloș, iar rata de contractare a fondurilor UE a crescut la 83%. Toate aceste realizări au fost încununate și de excelenta gestionare a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Așteptăm cu nerăbdare ca până la alegerile parlamentare să demonstrați românilor o guvernare eșuată iar aceștia să nu vă dea votul, pentru că nu îl meritați.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *