Mopan Suceava
ActualitatePolitica

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan cere demisia directorului DRDP Iași, Ovidiu Laicu, pe fondul scandalului investiției tărăgănate la podul din Milișăuți

Cine își asumă bătaia de joc de pe DN 2H, la podul de la Milișăuți? Este întrebarea retorică din debutul comunicatului de presă semnat de deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan, cel care anunțase la începutul acestei luni că, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu colegul său de partid, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, în două săptămâni podul provizoriu peste râul Suceava de la Milișăuți va fi gata. Singurul lucru care s-a întâmplat de atunci a fost că cei de la DRDP au trimis pe prundul Sucevei de lângă podul cel mare care urmează a fi reconstruit, câteva tuburi din beton, și acelea sparte.

Pe acest fond, deputatul Gheorghe Șoldan cere demisia lui Ovidiu Laicu, directorul general al DRDP Iași. Cel mai simplu ar fi ca deputatul Șoldan să se întâlnească iar cu colegul de partid Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, minister de care ține DRDP Iași și să îi ceară acestuia să îl dea afară pur și simplu pe acest Ovidiu Laicu. Mă îndoiesc de faptul că stăpânul șoselelor din Moldova, bine înrădăcinat în funcție de atâția ani, va recurge la gestul de onoare de a-și prezenta, din proprie inițiativă, demisia.

Dar până atunci, prezentăm comunicatul transmis de junele deputat social democrat sucevean, Gheorghe Șoldan:

”Solicit demisia directorului general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, dl Ovidiu Laicu,  pentru faptul că de luni de zile nu a găsit soluții pentru construcția podului provizoriu care să permită începerea lucrărilor la podul mare.

De asemenea, lipsa de comunicare și dezinteresul în a explica sucevenilor de ce s-a ajuns în această situație sunt tot greșeli pe care trebuie să vi le asumați.

M-am implicat pentru a obține finanțare pentru refacerea acestui pod rutier important pentru județul Suceava și nu pot rămâne indiferent la ce se întâmplă la Milișăuți.

L-am rugat la începutul acestei luni pe dl Laicu să găsească soluții, pentru a putea începe reconsolidarea podului de pe DN2H.

Îndată trece luna și, deși s-au adus o parte dintre tuburi, nu se știe nici măcar cine va construi acel pod provizoriu, despre care se discută din septembrie 2022.

DRDP arată spre constructor, acesta din urmă spune că nu are nici o obligație în acest sens.

Dle Laicu, nu știu cum se vede de la Iași, dar noi aici, la Milișăuți, avem o reală problemă și

ne-am săturat de această bătaie de joc.

Știți, mi-a spus cineva zilele trecute că sunt prea tânăr să fac politică.

Da, sunt prea tânăr pentru a face acea politică cu care cred că ați fost învățat dvs., dle Laicu.

Demisia, dle director al DRDP Iași!

V-o cer eu și un județ întreg!” a transmis deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *