Mopan Suceava
Politica

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan, vizită de lucru cu ministrul Agriculturii Florin Barbu, la lucrările de oprire a alunecărilor de teren de lângă Aeroportul Salcea

Deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan, a transmis ieri un comunicat în care arată că l-a însoțit cu o zi înainte pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-o vizită de lucru în orașul Suceava, unde au inspectat lucrările care se fac în zona Aeroportului ”Ștefani cel Mare”, care, sune el, reprezintă o investiție de 6 milioane de euro făcută chiar de ministrul PSD Florin Barbu:

 

6 milioane de euro pentru salvarea aeroportului și a aproximativ 200 de gospodării din orașul Salcea, o investiție făcută de ministrul PSD Florin Barbu.

L-am însoțit în după-amiaza zilei de ieri pe ministrul Agriculturii, dl Florin Barbu, într-o vizită de lucru la Salcea, în zona Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, pentru a inspecta lucrările care se desfășoară în cadrul unui proiect de nu mai puțin de 6 milioane de euro, prin care au fost salvate atât aeroportul, cât și aproximativ 200 de gospodării din zonă din calea alunecărilor de teren.

De ani de zile, în zona aeroportului există o problemă gravă de eroziune a terenului, o ravenă care a cuprins o suprafață de nu mai puțin de 3,6 kilometri.

Extinderea ravenei punea în pericol aeroportul, aproximativ 200 de gospodării din Salcea, peste 350 de hectare de teren, dar și calea ferată și inclusiv drumul județean din apropiere.

Problema a fost neglijată pentru mult timp, autoritățile județene nereușind să găsească nici fondurile necesare și nici soluțiile juridice.

Salvarea a venit tot de la Florin Barbu, care era în acea perioadă președinte al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) și care, cu sprijinul colegilor din filiala PSD Suceava, a reușit să demareze proiectul de șase milioane de euro pentru a rezolva problema majoră de la Salcea, care se adâncea la propriu și la figurat de la o zi la alta, riscul unei catastrofe ecologice și sociale nefiind exclus.

Cu toate acestea, după plecarea lui Florin Barbu de la conducerea ANIF, succesorii săi, liberali, au neglijat proiectul pe nedrept și au blocat fondurile.

Am discutat cu dl Florin Barbu despre problema de la Salcea de dinainte să ajungă ministru, iar la o săptămână după ce a fost învestit oficial, a deblocat fondurile și proiectul a fost reluat.

Grație acestei acțiuni decisive, în prezent, lucrările de consolidare, care includ realizarea a 36.000 de metri cubi de gabioane, dintre care 60% sunt deja umplute cu piatră de râu, sunt în plină desfășurare.

În plus, împădurirea ravenelor cu salcâm pentru stabilizarea malurilor a început, marcând un pas semnificativ în direcția securității ecologice și a prevenirii eroziunii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *