Deputatul PSD Maricela Cobuz: ”Ignorați prea mult copiii din România, ei nu merită această soartă”, mesaj adresat ministrului liberal al Educației, Monica Anisie

Deputatul PSD  de Suceava, Maricela Cobuz, apreciază că în plină pandemie cu virusul Covid-19,  educația și sănătatea au fost îngropate de actuala guvernare PNL, prin deciziile incoerente și contradictorii transmise românilor.

Parlamentarul social democrat sucevean a arătat că accesul la educație este un drept constituțional, iar începând cu luna martie 2020, când a fost impus în România sistemul de învățământ online, peste 250.000 de elevi nu au avut acces la internet, aceștia fiind privați de dreptul la educație.

”Profesorii, elevii și părinții, așteaptă un răspuns clar privind începerea anului școlar din partea ministrului Educației, doamna Monica Anisie, care poate avea ca reper deciziile celorlalte state din UE privind deschiderea noului an școlar.

Învățământul garantează o siguranță copiilor spre viitor, deoarece ”scopul educației este înaintarea în cunoaștere și distingerea adevărului” (John F. Kennedy).

Procesul de deschidere a școlilor din România trebuie să fie o prioritate pentru actuala guvernare, lăsând la o parte politizarea învățământului.

Învățământul online nu este o soluție pentru școlarizarea elevilor din România. Soluțiile dezinfectante și măștile de protecție la ore ar trebui să fie asigurate obligatoriu atât elevilor cât și profesorilor de către Ministerul Educației.

Testarea periodică  a cadrelor didactice care ar urma să predea la catedră este o soluție la care nu s-a gândit actuala guvernare.

Suntem deja în luna august 2020, iar copii ar fi trebuit să aibă alocațiile dublate, măsură ignorată de către Guvernul PNL.

După 8 luni de guvernare haotică, solicit public ministrului Educației o comunicare clară privind începerea noului an școlar. Ignorați prea mult copiii din România, ei nu merită această soartă!”, este mesajul transmis de Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *