Deputatul PSD Mirela Adomnicăi: Le cerem liberalilor suceveni care sunt acum la putere să facă pentru județul Suceava cel puțin cât a făcut guvernarea PSD. Nici o șansă pentru o autostradă până la Siret

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a arătat ieri, într-o conferință de presă desfășurată online ( prima de acest fel organizată de un politician sucevean), că demersurile făcute acum de parlamentarii PNL din Suceava, partid  aflat la guvernare, pentru ca Autostrada 7 să nu se oprească la Pașcani ci să ajungă la Siret, sunt tardive și fără utilitate. Dacă ar fi rămas PSD la guvernare și Răzvan Cuc la conducerea Ministerului Transporturilor, ar fi fost finanțat atât studiul de fezabilitate cât și proiectul aferent acestei autostrăzi iar în 2020 ar fi început lucrările.

Declarația parlamentarului social democrat de Suceava Mirela Adomnicăi pe această temă, susținută în conferința de presă, o prezentăm în cele ce urmează:  

 

”Și la Suceava, și la nivel național, cei care guvernează acum au pierdut alegerile. În județul Suceava, din 14 parlamentari 6 doar sunt parlamentari ai puterii. Iată demersurile pe care le fac în sprijinul județului Suceava: Ei apar în presa locală doar cu întrebări și interpelări către miniștri care sunt colegii lor de partid.

PNL guvernează de un an și jumătate, actualul guvern are peste 3 luni de când se află la guvernare, tot PSD este de vină pentru faptul că Autostrada 7 se oprește la Pașcani.

Fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat la Suceava că pregătește documentația și studiul de fezabilitate și pentru tronsonul Pașcani – Siret. În 2020 trebuia să intre în execuție această autostradă. PSD a ieșit de la guvernare prin moțiunea de cenzură din 2019, a trecut mai bine de un an și jumătate și de-abia suntem în situația în care în bugetul pentru 2021 s-a prins doar parțial finanțare pentru studiul de fezabilitate pentru Autostrada7 de la Ploiești până la Pașcani.

Au avut la dispoziție un an și jumătate pentru a înainta cu aceste demersuri pentru ca, cel puțin să avem studiul de fezabilitate acoperitor până la Siret.   

Cei de la guvernare au făcut legea bugetului, din amendamentele noastre niciunul nu a trecut. Nici măcar în planul Național de Redresare și reziliență nu este prinsă această autostradă care să ajungă până la Siret.

PSD nu este de vină, este în opoziție de un an și jumătate. Le cerem celor care se află în arcul guvernamental, PNL, USR – PLUS, să guverneze. Pentru că au vrut și au preluat o guvernare prin moțiune de cenzură, au pierdut alegerile dar și-au făcut o majoritate și guvernează de trei luni de zile, le cerem în continuare să guverneze.

Dacă nu sunt în stare, să plece. Când PSD se afla la guvernare, parlamentarii PNL acuzau că guvernul neglijează județul Suceava. Dar județul Suceava a avut cea mai mare alocare prin PNDL2. A trebuit să vină ministrul Cseke Attila la Suceava ca să recunoască că în timpul guvernării PSD județul Suceava a primit cele mai multe fonduri din țară prin compania națională de investiții.  

Le cerem liberalilor suceveni  care sunt acum la putere să facă pentru județul Suceava cel puțin cât a făcut guvernarea PSD”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *