Deputatul sucevean PNL Bogdan Gheorghiu, noul ministru al Culturii în cabinetul Ludovic Orban

Premierul desemnat Ludovic Orban a transmis lista miniștrilor pe care îi dorește în echipă. Printre aceștia și un sucevean care va urma să ocupe fotoliul de ministru al Culturii. Este vorba despre deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu.

Lista scurtă a noului guvern cuprinde următoarele nume:

Premier – Ludovic Orban

Vicepremier – Raluca Turcan

Cabinetul de miniștri:

 1. Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
 2. Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela
 3. Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
 4. Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu
 5. Ministerul Economiei – Virgil Popescu
 6. Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan
 7. Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
 8. Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
 9. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru
 10. Ministerul Mediului – Costel Alexe
 11. Ministerul Educației – Monica Anisie
 12. Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș
 13. Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe
 14. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode
 15. Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu
 16. Ministerul Sănătății – Victor Costache.

Este vorba despre o listă care reorganizează structura guvernului, înjumătățind  practic numărul de ministere. Important pentru noi, sucevenii este că Bogdan Gheorgiu deputatul PNL  patron la un post de televiziune regional, actor ca pregătire profesională,  va gestiona în perioada următoare complicatele probleme pe care ministerul Culturii le are pe agenda sa.

Va fi încă o demonstrație că oameni importanți din partea de nord a Moldovei ori din Bucovina, se pot achita cu responsabilitate de sarcinile care sunt impuse prin responsabilitățile noi asumate de către noul ministru al Culturii. 

Please follow and like us:

5 comentarii la „Deputatul sucevean PNL Bogdan Gheorghiu, noul ministru al Culturii în cabinetul Ludovic Orban

 • 25 octombrie 2019 la 16:10
  Permalink

  Cum zice junalistul, ”înjumătățind practic”, pentru ca imediat îți dai seama că si mulți din miniștrii propuși sunt jumătăți de om. Așa, miniștrii propuși, adică miniștri de listă, pe hârtie, că până la realitate mai va ceva. Și om mai vedea. Că dacă ăștia cedează vor plăti pentru că au cedat.

  Răspunde
 • 25 octombrie 2019 la 18:01
  Permalink

  Mi-am adus aminte de un interviu din care citez aici daca îmi da voie dl Rosca:
  ”Dar n-am încotro și, vorbind de dezastrul provocat în învățămîntul românesc prin apariția „fabricilor de diplome”, mă văd obligat să pomenesc aceste două nume, ale celor mai vinovați de acest dezastru: DOLFI DRIMER și PAUL CORNEA! Ei au săpat breșa, prima, care apoi s-a lărgit și a devenit cancerul societății românești! Să-l vezi pe comunistul Paul Cornea elogiind proprietatea particulară împinsă până la proprietatea particulară asupra unei universități, ceea ce nici măcar înainte de 1944, pe vremea burghezo-moșierimii, nu s-a pomenit, a fost pentru mine spectacolul trist al negării de sine, oferit de Paul Cornea! Nu mai rămânea nimic din Paul Cornea cel știut de mine din amfiteatrul Odobești, unde lua din când în când cuvîntul și lumina conclavul de profesori și studenți! Nu mai aveam ce respecta! Nu mai rămăsese nimic din ce respectasem cândva!… Mințise! Nu fusese niciodată comunist! Nici măcar atunci când participase la oprimarea și încarcerarea tineretului anti-comunist! O făcuse din oportunism sau, Doamne, ferește, din anti-românism, din pornirea de a compromite și distruge tot ce este românesc!… Căci acesta a fost rezultatul înființării peste noapte a învățămîntului universitar particular, moșit cu discreție și eficiență de Paul Cornea: compromiterea aproape iremediabilă a învățămîntului românesc la toate nivelurile sale! Sfertodocții scoși cu ghiotura de Dolfi Drimer & comp. nu au ajuns numai în Parlamentul României și în Guvern, mii dintre ei au ajuns și vor continua să ajungă la catedră, prin școli și licee, sunt acum profesori care predau elevilor propria lor incultură și impostură, bezmeticeala arogantă din tărtăcuța lor seacă! Și mai ales vor afișa în relațiile cu elevii și părinții disponibilitatea la fraudă, frauda care pe ei i-a făcut din nimic intelectuali, ditamai profesorii, unii chiar universitari! Asta este marea contribuție a lui Paul Cornea ca ministru, în 1990! A împins de rîpă învățămîntul românesc! A făcut-o pentru banii lui Drimer? ”

  Răspunde
 • 26 octombrie 2019 la 7:07
  Permalink

  Ha, ha! Bietul Coja, un naiv visător. Oricât de justițiar, de vigilent și de pus în slujba valorilor, sigur n-a bănuit că se poate ajunge cu astfel de studii și chiar fără nici atât până în scaunul de ministru și chiar în cel de ministru al culturii. Ce să aibă cultura cu Miron Costin?

  Răspunde
 • 26 octombrie 2019 la 10:14
  Permalink

  Important pentru noi sucevenii cred ca ar trebui sa fie ca oamenii care ne reprezintă să nu fie în nici un caz sub media noastră de cultură generală, civilizație, moralitate, educație, purtare publică și altele, ca să fim Produs în Bucovina și să se știe peste tot că venim din Tinutul Mănastirilor. Dacă nu cumva fălticenenii și botoșănenii își propun să saboteze cu orice chip imaginea publică a bucovineanului. Nu cred asta și nici bucovineanul pur sânge nu este din vreo rasă impecabilă. Dar asta ar fi important.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *