Deschiderea gropii de gunoi de la Mestecăniș, blocată în instanță de localnici

Cetățenii din satul Valea Putnei, comuna Pojorâta, judeţul Suceava, au reuşit, deocamdată, să oprească demersurile Consiliului Judeţean pentru deschiderea unei uriaşe gropi de gunoi în vârful Pasului Mestecăniş, un loc superb, care urmează a fi distrus. În urma petiţiei lor, Tribunalul Suceava a dispus suspendarea autorizaţiei de construire pentru depozitul de deşeuri. Decizia nu este, însă, definitivă.
Una dintre cele mai frumoase zone din Bucovina, Pasul Mestecăniş, se află în imediata vecinătate a drumului european ce face legătura între Moldova şi Ardeal şi este situată la peste 1.000 de metri altitudine.
Natura sălbatică şi peisajele capitvante ar putea deveni însă o amintire şi riscă să fie înlocuite cu o uriaşă groapă de gunoi. Lucrările au început acum cinci ani, când un întreg munte a fost decopertat, iar brazii – seceraţi. Toată construcţia a costat aproape 7 milioane de euro.
Localnicii spun că aceasta groapă de gunoi le va afecta gospodăriile şi va distruge orice şansă de a-şi câştiga traiul din turism. Au depus plângere în instanță, iar judecătorii au decis suspendarea temporară a autorizaţiei de construcţie.(Preluare Știrile Protv. Mulțumim.)

Please follow and like us:

One thought on “Deschiderea gropii de gunoi de la Mestecăniș, blocată în instanță de localnici

  • 24 noiembrie 2018 la 11:25
    Legătură permanentă

    …Insă lucrurile trebuie analizate mult mai profund decât o fac ,patetic-oțios,madamele de la PRO TV… Care se vede ca nu au habar cum stau lucrurile la fața locului și debitează pe bandă rulantă imbecilități ,că „localnicii” (care,câți??) că „un munte întreg”,alte bazaconii…
    In primul rând,localnicii,dacă ar fi avut obiecții importante cu privire la acest proiect, nu l-ar mai fi ales zdrobitor pe primarul Codreanu,ctitorul gropii de gunoi de pe Mestecăniș,laolată cu întreg consiliul local de la Pojorâta… Apoi,în ordine cronologică,numitul Mârza Gavril,care a făcut și el o tentativă avortată de a ctitori groapa de gunoi cam pe același amplasament,apoi marele Flutur,„dirigintele de șantier”,care împreună cu același Codreanu și consiliul său local au pus bazele temeinice,au emis/comis și actele normative necesare la nivel local și județean ,au dus lucrările până la capăt… Dar, nu în ultimul rând, și un anume Nechifor ce se kăkăia în mandatul său că nu mai poate face nimic ca să desființeze odioasa groapă deși le pute unora și care ,același Nechifor,astăzi se dă frate cu protestatarii protestanți,el știe ezact cum trebe făcut,se rupe-n figuri pe kilograme/corp,ce mai,știe tot,ca un om mare,nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i miroase a kkt…
    De aceea,ca să nu ne aflăm în treabă ( mă refer la adversarii neîmblânziți ai fosei de pe munte…) ar fi bine să ne întrebăm,totuși:
    Dar însă deoarece și întrucât nu vă place locația,nu dă bine la fason,cam cum ați vrea să rezolvați chestiunea depozitării gunoaielor din bazinul Dornelor, a Câmpulungului? Cam unde ați vrea să vi se ducă – in apă,în râuri și pâraie,ca până acuma,pe la vecini? Că poate știți că și gunoaiele contează la imagine,adică ele trebe depozitate,fie și temporar,într-o stație intermediară,cei de la șes,deși par,nu sunt nici mai proști nici mai fraieri ca voi,au și ei turismul lor,obrazul lor,nasul lor…Ați dori să vă ducă prefectura,eventual, gunoiul cu telefericul sau cu tramcariciul de stat undeva,mai la șes?
    Există la voi,printre voi,vreo zona cu potențial,neturistică,care să nu fie nici pe munte nici la șes,nici departe, nici aproape,nici înaltă de 1000 de metri,nici scundă de 100,în care ați admite să vă depozitați gunoaiele,fără să vă dați cu kuru de pământ?
    Că altfel,ar fi folositor să fie întrebați ctitorii și adaugitorii fosei despre sănătate și virtute,nu negăm…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *