Descindere în forță a polițiștilor, inspectorilor DSV și DSP în piața Angro și în Piața Centrală. 25 de amenzi însumând peste 60.000 de lei

În data de 11.08.2022, lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) cu sprijinul inspectorilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și Siguranță Alimentară Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Direcția Regională Antifraudă Suceava, au desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul comerțului cu legume și fructe în Piața Angro Burdujeni (inclusiv piețele private) și  în Piața Agroalimentară Centrală.

Acţiunea a vizat verificarea legalității agenților economici/ producătorilor agricoli care desfășoară activități de comercializare legume și fructe, însă nu respectă prevederile legale aplicabile, inclusiv din perspectiva înregistrării în evidențele financiar-contabile a cantităților de mărfuri aprovizionate sau vândute.

Au fost verificate 10 entități economice (societăți comerciale, întreprinderi individuale) și 26 persoane fizice deținătoare de atestate de producători.

Au fost constatate 25 de contravenții în valoare totală de 60.700 lei, din acestea 24 fiind aplicate de polițiștii SICE iar una de Direcția Regională Antifraudă Suceava.

A fost confiscată suma totală de 3131 lei. La acțiune au participat 34 de cadre de la structurile  mai sus menționate.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *