Descindere în forță: Polițiștii de la Șcheia, în uniforme și în civil, au prins după o urmărire strașnică, în urma unui apel la 112, un șofer fără permis

Polițiștii suceveni au finalizat ieri o urmărire cu încătușare  a unui șofer din Șcheia care a fost dat în vileag anterior de către ”amici”, că umblă prin sat cu mașina, fără permis.

 Ieri pe la ora 12.20, s-a primit o informație din care rezulta că Nicolae D., de 27 ani, din comuna Șcheia, care nu posedă permis de conducere, conduce pe drumurile publice din comuna Șcheia un autoturism marca Ford Mondeo.

Un echipaj al Poliției Șcheia s-a deplasat pe strada  Aeroportului din localitate,  dorind să intercepteze automobilul, în vederea luării măsurilor legale.

În parcarea magazinului ”Profi” se afla și un alt agent de poliție de la Șcheia, cu autoturismul său personal, care l-a observat pe Nicolae D.  că ”s-a pus în mișcare din parcarea magazinului Profi, în calitate de conducător auto”. 

Dorind să acorde sprijin echipajului de poliție aflat pe teren,  în sensul să observe unde se deplasează acesta pentru a fi identificat, agentul aflat în timpul liber s-a deplasat cu autoturismul personal în spatele celui condus de Nicolae D.  informând telefonic echipajul de poliție aflat în exercițiul funcțiunii,  despre direcția de deplasare a acestuia. 

Pe strada Aeroportului din comuna Șcheia, la limita Cartierului de rromi, echipajul de poliție din autospecială a efectuat semnale regulamentare de oprire  față de automobilul  Ford Mondeo condus de Nicolae D.,   care venea din sens opus fără ca acesta să oprească. 

S-a continuat urmărirea, reușindu-se blocarea vehiculului.

Nicolae D. a fost condus la sediul SPR 9 Șcheia în vederea luării măsurilor legale cu privire la constatarea flagrantă a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind informat procurorul care supraveghează activitatea de urmărire penală în vederea oportunității și legalității luării unor măsuri preventive în cadrul dosarului constituit în cauză.

În urma administrării probatoriului, față de acesta a fost continuată urmărirea penală ca suspect confirmată de procuror, dispunându-se reținerea pe timp de 24 ore începând cu ora 18.10. A fost informat despre măsură procurorul de caz urmând să se stabilească în continuare măsurile procedurale care se impun.

Cel în cauză a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

 

Cu toată jena, toată această desfășurare de forțe, cu măsurile luate ulterior, de încătușare și trimitere la odihnă în arestul IPJ a unui om, pe baza unui simplu apel la 112, cu polițiști în civil, cu echipaje aflate pe teren pornite de îndată în urmărirea prezumtivului încălcător al legii, este, ori descrisă dezastruos de către polițiștii de la Șcheia, ori tânărul este suspect în cauze penale, ori polițiștii  din  Șcheia sunt prieteni cu cel care a sunat la 112 care este dușman cu șoferul mașinii, ori, pur și simplu, noile prevederi legale  privind extinderea responsabilităților polițiștilor  în cazuri ce impun folosirea forței, li s-a suit la cap organelor de la Șcheia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *