Descinderi în forță ale polițiștilor de la economic, la magazine din Rădăuți și Suceava care vând mărfuri contrafăcute. Confiscări de peste 30.000 de lei

În 09.06.2021, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acționat pe raza municipiului Suceava și pe raza municipiului Rădăuți, ocazie cu care au constatat că:

  1. O firmă din municipiul Suceava oferea spre comercializare la punctele de lucru Outlet & Second Hand situate în municipiul Suceava strada Mihai Viteazul și în municipiul Rădăuți, strada Ștefan cel Mare, obiecte vestimentare având inscripționate mărcile: „ADIDAS, NIKE, PUMA, HUGO BOSS, FILA, PHILIPP PLEIN, DOLCE&GABANNA, CALVIN KLEIN, KARL LAGERFELD, DIOR, LEVIS, POLO RALPH LAUREN, EMPORIO ARMANI, GUCCI”, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 17.260 lei.
  2. O firmă din Rădăuți expunea spre comercializare la punctul de lucru magazin DOROTA situat în municipiul Rădăuți strada Ștefan cel mare, obiecte vestimentare având inscripționate mărcile: „Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Lacoste, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren”, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 7.800 lei;
  3. O femeie de 30, ani, expunea spre comercializare în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava, obiecte vestimentare având inscripționate marca „Tommy Hilfiger” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 1.900 lei.
  4. O femeie de 47 ani, expunea spre comercializare în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava, obiecte vestimentare, inscripționate cu mărcile „U.S. POLO ASSN” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 750 lei.
  5. Un bărbat de 63 ani, expunea spre comercializare în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava, obiecte vestimentare inscripționate cu mărcile „Adidas, Tommy Hilfiger, Ray-Ban” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 1.590 lei.
  6. O femeie de 57 ani, expunea spre comercializare în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava, obiecte vestimentare inscripționate cu mărcile „Columbia, Adidas, Jordan, Converse, Palm Angels, Valentino, Calvin Kleinși Levis” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 2.300 lei.

Persoanele a fost depistate în flagrant, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite  dosare  penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”. 

Au fost ridicate 283 bucăți obiecte vestimentare din material textil inscripționate cu mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României,  susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 31.600 lei

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *