Deşi a fost furată de banii pe care îi ţinea în Biblie, o femeie din Volovăţ s-a împăcat cu hoţul după ce poliţia l-a prins şi şi-a recuperat banii

În seara zilei de ieri, 5 august 2019, la ora 18.55, polițiștii SPR 3 Marginea au fost sesizaţi direct de către o femeie de 76 ani, din Volovăț, despre faptul că niște persoane i-au sustras o sumă de bani.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că femeia locuiește singură, iar în data de 03.08.2019 s-a înțeles cu niște persoane din comuna Sucevița să cumpere lemne de foc.

În data de 05.08.2019, în jurul orei 15:00, la locuința s-a a sosit o autoutilitară de culoare albă în care erau patru persoane de etnie rromă, cu care s-a înțeles să le cumpere lemnele.

Aceștia au intrat în curtea persoanei vătămate, au descărcat lemnele, iar după aceasta, în momentul în care trebuia să facă plata, bărbatul mai vârstă care se ocupa de tranzacție, i-a spus persoanei vătămate că trebuie să îi plătească suma de 1500 lei, întrucât i-a adus 6 metri de lemne, iar metrul este 250 de lei.

Bătrâna a intrat în casă și a adus suma de 1200, iar bărbatul care i le-a vândut i-a zis că mai trebuie bani. Atunci aceasta a intrat înapoi în casă și din Biblie (unde ținea banii) a adus 2 bancnote de 50 de euro pe care i le-a înmânat bărbatului. Acesta în continuare i-a zis persoanei vătămate că mai trebuie bani și a intrat în locuința persoanei vătămate și din Biblie i-a sustras suma de 300 de euro și a plecat în grabă.

Văzând că este furată, bătrâna a încercat să îl sune pe fiul său, dar acesta nu a răspuns la telefon și l-a anunțat despre cele întâmplate abia în jurul orei 18 :50, când a venit la locuința sa.

În urma investigațiilor întreprinse, polițiștii s-au deplasat pe raza comunei Sucevița, unde au identificat autoutilitara marca Ford Tranzit în curtea unui bărbat de 61 ani, localnic.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, unde a recunoscut cele săvârșite și s-a împăcat cu persoana vătămată, restituindu-i toată suma de bani, respectiv 1.200 de lei și 400 de euro și luând înapoi cantitatea de lemne pe care trebuia să o vândă.    

Fiind audiată, bătrâna a declarat faptul că întrucât și-a recuperat banii, nu mai are nici o pretenție penală, civilă sau materială față de bărbatul care i-a luat banii din Biblie.

În cauză cercetările vor fi continuare cu privire la infracțiunea de „furt”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *