Despre căței, papagali și porumbei veniți din Italia. O situație inedită

Stimați și dragi colegi. Nu trăim cele mai bune zile dar sunt sigur că atunci când se va termina totul cu bine, vom ieși cu toții întăriți după perioada asta, mai înțelegători și mai buni. Sunt si eu conectat zilnic la tot ceea ce se întâmplă si mi-am descoperit chiar noi abilități. Încerc să cresc moralul colegilor din teren și să lucrez la mentalul social prin promovarea activităților poliției sucevene, raportat atât la munca specifică pusă în slujba siguranței oamenilor cât și la acțiunile inedite care să  aducă pozitivism și să dea consistență speranței că TOTUL VA FI BINE!

Fiecare intervenție are o poveste aparte. Inclusiv cu stângăcii polițienești, cu imperfecțiuni procedurale dar și cu momente amuzante sau inedite pe care ți le aduci aminte toată viața. Și e păcat ca unele din aceste lucruri sa nu fie cunoscute și de voi, și de oameni. Evident…nu o să vorbesc de stângăciile noastre (de alea râdem doar noi sau și voi când ne prindeți) ci de ineditul unor situații.

În cursul acestei săptămâni un sucevean a ales să vină în România din Italia. Traiul nu mai este nici acolo cum a fost. A venit cu cățel, cu purcel….aproape la propriu. A avut doar cățel și vreo 40 de papagali și porumbei. Alții vin cu Mercedes și figuri. El a venit cu o dubiță Fiat și cu animalele pe care le îngrijește și le iubește. Ineditul apare din provocarea de tip ,,Joac-o pe asta dacă poți” pentru polițiștii care au fost însărcinați cu măsura carantinării. Dar ne-am descurcat.

Am căutat și am găsit soluții. Animalele sunt și ele acum în siguranță, iar stăpânul se poate bucura de compania lor. Azi am fost acolo, la locația de carantină pentru că așa i-am promis omului și așa este corect față  de sufletele pe care le îngrijește.

Cu sprijinul Asociației ,,CASA LUI PATROCLE” și cu voluntari le-am dus saci de mâncare pentru animale, medicamente și produse de uz veterinar și alte lucruri necesare acestor necuvântătoare. Ne-am echipat regulamentar, am purtat echipamente protecție, nu am intrat în contact direct cu persoana carantinată și am făcut o faptă bună.

Dragi colegi, suntem fără să ne dăm seama într-un război de o altă natură si dimensiune, dar timpul faptelor bune nu este trecut niciodată! Ca să fie totul bine, trebuie să mai și faci bine! Seară ușoară și liniștită! Sănătate și Dumnezeu să ne ajute pe toți! (comisar șef Ionuț EPUREANUIPJ Suceava)

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *