Mopan Suceava
Actualitate

Detalii cutremurătoare despre moartea tragică a băiatului de 5 ani din Bilca, înecat în canalul microhidrocentralei

Polițiștii suceveni au oferit detalii cutremurătoare despre cum și-a pierdut viața ieri un băiețel de cinci ani din comuna Bilca, care a căzut cu bicicleta în canalul de evacuare a apei a unei microhidrocentrale de pe râul Suceava. Era la joacă cu fratele său de 7 ani și un prieten mai mare de 9 ani. Tragicul eveniment s-a petrecut de fapt pe la amiază însă copiii mai mari nu au spus nimic părinților, de teamă că vor fi certați.

Potrivit IPJ, aseară pe la ora 20:11, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un copil a fi căzut în canalul microhidrocentralei.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în ziua de 04.05.2023, în jurul orelor 12.00, băiețelul în vârstă de 5 ani și fratele acestuia în vârstă de 7 ani, au plecat de acasă pentru a se juca în zona denumită popular ”Toloacă” situată în apropierea canalului de evacuare al apei, al Microhidrocentralei nr. 2 Bilca. Cel mic mergea pe  bicicletă, iar fratele cel mare pe jos.

Ajunși în locul respectiv, cei doi s-au întâlnit cu un prieten mai mare, în vârstă de 9 ani.

Cei trei s-au jucat pe un drum aflat în imediata apropiere a canalului, paralel cu acesta.

Cei doi băieți mai mari aruncau cu pietre în apa canalului, iar cel mic se învârtea cu bicicleta în jurul acestora, iar la un moment dat a căzut cu tot cu bicicletă în canal.

Băiețelul a încercat să iasă la mal, însă înclinația dalelor canalului era prea abruptă și curenții apei prea puternici. Copilul a fost luat de apă  și dus la vale pe o distanță de aproximativ 80 de metri, unde s-a scufundat și nu a mai fost văzut.

Trupul neînsuflețit al micuțului a fost găsit ulterior în bazinul de acumulare al Microhidrocentralei nr. 3 Bilca, situată la o distanță de aproximativ 1,9 kilometri de locul unde s-a petrecut tragedia

Din discuțiile purtate cu ceilalți doi băieți a reieșit faptul că acestora le-a fost frică să spună imediat părinților despre cele întâmplate de teamă să nu fie certați.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ”ucidere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *