Detalii despre accidentul din Vicovu de Jos – Remezău: Bărbatul rănit încărcase remorca tractorului cu lemne fără acte din pădurea Obștii Gălănești. Pentru asta a fost amendat  

IPJ Suceava a oferit detalii privind condițiile în care s-a petrecut accidentul de ieri după amiază de la Vicovu de Jos – Remezău, care a necesitat transportarea rănitului, un bărbat de 72 de ani, cu autoșenilata până la ambulanță.

Astfel, la 10.05.2021, ora 16.47, lucrătorii din cadrul SPR 4 Gălănești, au fost sesizați prin 112 de către numitul Coroamă Costel cu privire la faptul că pe raza comunei Vicovu de Jos se află o persoană ”răsturnată cu tractorul, scoasă de sub tractor”.

În timpul deplasării spre locul faptei, lucrătorii de poliție au contactat telefonic apelantul, care i-a îndrumat pe drumul forestier denumit popular „La Căsuță” din pădurea aparținând Asociației Obștea Gălănești. Ajunși la fața locului, pe drumul în rampă, a fost identificat un echipaj SMURD care acorda îngrijiri medicale unei persoane identificată ca fiind N.P., de 72 ani, din comuna Vicovu de Jos. Acesta era cooperant dar acuza dureri la nivelul piciorului drept. N.P. a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, fiind internat cu diagnosticul „politraumatism prin accident de tractor, TCF, excoriații nazale și abdominale, fractură gambă dreaptă”.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că în jurul orei 16.30, N.P. cobora pe drumulul forestier „La Căsuță” cu un tractor de dimensiuni mici,  care tracta o semiremorcă încărcată cu material lemnos, esență fag, pentru foc. Din cauza faptului că drumul prezenta niște șanțuri adânci pe ambele părți, fiind în pantă, tractorul a prins demaraj, motiv pentru care Puiu Nicolai a sărit pe sol, suferind mai multe leziuni.

Efectuându-se verificări cu privire la materialul lemnos transportat, s-a constatat că N.P. nu deținea documente legale cu privire la transportul acestuia, motiv pentru care s-a luat legătura cu pădurarul gestionar al cantonului care a inventariat materialul lemnos, constatând cantitatea de 0,5 metri cubi masă lemnoasă care a fost confiscată, iar N.P. a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. (1), lit. a din Legea 171/2010.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *